Hempfrøkuler - naturlig søtsaker - Bare Bra Barnemat

Hempfrøkuler – naturlig søtsaker

Å kutte ut raffinert sukker fra kostholdet betyr ikke at du aller barna dine aldri skal spise noe som er søtt. Det finnes utrolig mange gode alternativer til det tradisjonelle smågodtet. Det som er helt fantastisk når barna er små, er at du som forelder har mulighet til å innføre nye og gode vaner. Ikke bare for de minste i familien, men også ved å ta bevisste valg i forhold til søtsaker selv.

For å lage disse kulene trenger du en kjøkkenmaskin med s-blad.

Hempfrøkuler passer fra ca 8 månder.

Du trenger: 

  • 160 gram cashewnøtter, usaltede
  • 20 dadler (husk å fjerne steinen)
  • 1 ss hempfrø
  • 2 ss kakao

Fremgangsmåte: 

Ha cashewnøttene i en kjøkkenmaskin med s-blad. Kjør nøttene til de er helt finmos, ikke helt nøttesmør, men nesten. Ta ut nøtteblandingen og kjør dadlene til daddelmos. Ha tilbake nøttene i maskinen sammen med kakao og hempfrø. Kjør i 1 minutt til og sjekk konsistensen.

Rull kuler med hendene, og rull de i hempfrø. Lagres i tett boks, i kjøleskap eller på benken.

Andre sunnere søtsaker finner du her:

Peanøttsjokolade på pinne

Sjokoladecoockies

 


Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg oss daglig på Snapchat her eller instagram her

Bare Bra Barnemat

 

 

 

 

Klem fra Veronika og Stine

Om forfatteren team_barebrabarnemat

følg meg på:

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Bli trygg på å barnematen selv. Få Babymatguiden gratis i innboksen din!