Lakseform med purreløk og potetstappe - for hele familien
Lakseform

Lakseform med purreløk og potetmos – for hele familien

Lakseform med purreløk og potetmos lagde jeg endel i barnehagen når jeg jobbet der som kostholdsansvarlig og det var alltid en kjempe hit! Den kan se litt kjedelig ut ved første øyekast men purreløken gjør at denne har overraskende mye smak. Hvis babyen din er under 10 måneder kan du lage potetmos uten melk. En enkel og barnevennlig middag som passer for hele familien. 

Lakseform

 • 1 pakke laksefilet (4-500 gram)
 • 2 stk purreløk
 • revet eller skivet gulost

Til potetmos

 • 10 mandelpoteter
 • 2 dl helmelk eller litt fløte (dropp hvis babyen er under 10 måneder)
 • 2 store ss økologisk smør

lakseform med purre og potetmos

Slik gjør du:

Skrell og kok poteter. Mens potetene koker kutter du purreløk i tynne skiver. Bruk den hvite delen, de grønne bladene har ikke så mye smak.

Legg laksen i en ildfast form og dekk laksen med den oppkuttede purreløken.

Når potene er klare kan du mose de med en rotmoser eller en gaffel, ikke bruk stavmikser da blir det veldig seigt. Rør inn smøret. Ha i litt og litt av melken i mens du rører.

Spre potetmosen over laks og purreløken og topp med ost. (fra 10 måneder)

Stek i ovnen i ca 20 minutter på 180 grader

Oppdrettslaks eller villaks?

Den sommeren jeg gikk gravid var vi i Nord-Norge på ferie, og vi ble med familien vi bodde hos ut på fisketur. De eide et stort oppdrettsanlegg som vi svingte innom etter vi hadde fiska litt ute på havet. Gjett om vi fikk fisk! Vill oppdrettsfisk. Når de spretta opp magene til fisken utenfor oppdrettsanleggene og den var stappa full med pellets hadde jeg ikke spesielt lyst på fisk til middag.

Men når det er sagt har giftstoffene i oppdrettslaks har gått ned og inneholder nå mindre miljøgifter enn fet villaks på grunn av sammensetningen i foret. Men hvor naturlig er det egentlig for fisken å spise pellets av vegetabilske oljer og fiskemel?

Jeg spiser selv oppdrettslaks men varierer mellom å spise både fet og mager fisk. Her finner du en fantastisk god oppskrift på lakselasagne med ostesaus eller enkel torsk med ovnsstekte grønnsaker

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.

Klem fra Stine

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

2 kommentarer
Iselinn sier 21. juli 2017

Hei 🙂 Hva slags fisketyper ville dere ha anbefalt? Jeg og mannen min har alltid spist mye laks men droppet det nå etter babyen kom. Vi er veldig glad i fisk og vil veldig gjerne fortsette å spise det men litt usikker på hvilke da vi helst vil unngå giftstoffer.

Svare
  Stine Pedersen Svarthe sier 29. juli 2017

  Hei Iselinn! Det kan godt bruke annen fisk som torsk, makrell, sei, sild, hyse. Vi spiser heller ikke spesielt mye laks 😉 Klem fra Stine

  Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.