Linsekaker har jeg prøvd meg på før uten hell, men denne gangen ble de fantastisk gode. Jeg har lagd de med kikertmel og chiafrø som gjør at de holder seg godt sammen, selv uten gluten og egg sånn at du som er allergisk også kan spise disse.
Velg gjerne økologiske råvarer så langt det lar seg gjøre. Barn er spesielt sårbare for sprøytemiddelrester så vi bør minimere der vi kan.
Oppskrift
Gir ca 16 linsekaker
Passer fra 6 mnd
Allergener: ingen
Ingredienser
2 bokser røde linser
2 dl vann (jeg hadde 2 ts økologisk grønnskaksbuljong fra Helios i)
1 gul løk
2 fedd hvitløk
6 stk sopp eller 1 paprika (eller begge)
5 ss kikertmel
3 ss chiafrø
2 ts paprikapulver
2 ts spisskummen
1 neve kruspersille (koriander er også veldig godt)
Salt og pepper etter smak, til større barn og voksne.

Sånn gjør du
Grovhakk løk og hvitløk, og kutt sopp eller paprika i biter. Ha alt i en stekepanne og stek med litt olje på medium varme i en stekepanne til løken er blank. Tilsett vann, og eventuelt litt buljong.
Skyll linsene og ha de i en blender eller bruk en kjøkkenmaskin. Ha i kikertmel, chiafrø, krydder og den stekte løkblandingen.
Kvern alt godt sammen med en kjøkkenmaskin.
Stek linsekakene på medium varme i en god stekeolje. Du kan også bruke kaldpresset olivenolje når du steker på lav temperatur.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.
Klem fra Stine
