Linsekaker med krydder som kan gis fra 6 måneder
Linsekaker med krydder som kan gis fra 6 måneder

Linsekaker med krydder som kan gis fra 6 måneder

Linsekaker har jeg prøvd meg på før uten hell, men denne gangen ble de fantastisk gode. Jeg har lagd de med kikertmel og chiafrø som gjør at de holder seg godt sammen, selv uten gluten og egg sånn at du som er allergisk også kan spise disse. Husk å velge økologisk så langt det lar seg gjøre. Barn er spesielt sårbare for sprøytemiddelrester så vi bør minimere der vi kan.

Linsekaker

Gir ca 16 linsekaker (avhenger litt av størrelse)

2 bokser røde linser

2 dl vann (jeg hadde 2 ts økologisk grønnskaksbuljong fra Helios i)

1 gul løk

2 fedd hvitløk

6 stk sopp eller 1 paprika (eller begge)

5 ss kikertmel

3 ss chiafrø

2 ts paprikapulver

2 ts spisskummen

1 neve kruspersille (koriander er også veldig godt)

Salt og pepper etter smak, til større barn og voksne.

Linsekaker med krydder som kan gis fra 6 måneder

Sånn gjør du

Grovhakk løk og hvitløk, og kutt sopp eller paprika i biter. Ha alt i en stekepanne og stek med litt olje på medium varme i en stekepanne til løken er blank. Tilsett vann, og eventuelt litt buljong.

Skyll linsene og ha de i en blender eller bruk en kjøkkenmaskin. Ha i kikertmel, chiafrø, krydder og den stekte løkblandingen.

Kvern alt godt sammen med en kjøkkenmaskin.

Stek linsekakene på medium varme i en god stekeolje. Du kan også bruke kaldpresset olivenolje når du steker på lav temperatur.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.

Klem fra Stine

 

Om forfatteren Stine Pedersen Svarthe

Stine har en bachelorgrad i ernæring og elsker å finne enkle løsninger på hvordan man kan lage skikkelig digg hjemmelaget og næringsrik mat.

følg meg på:

Legg igjen en kommentar:

6 kommentarer
Aria sier 7. mai 2021

Hva kan du erstatte kikertmel med?

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 15. mai 2021

    Hei, du kan bruke annet mel du har:) Havremel f.eks eller spelt:)

    Svare
Charlotte sier 21. mai 2021

Hvor lang steketid? 😊

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 30. mai 2021

    Stekes på medium varme til de er litt gylne på begge sider, tar ca 5 min 🙂

    Svare
Charlotte sier 21. mai 2021

Spiser man de slik de er eller med pålegg? Evt hvilket pålegg? 😊

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 30. mai 2021

    Disse er kjempe gode bare som de er med en dipp, på skiva eller som middagsmat med f.eks ovnsbakte poteter til 🙂

    Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Bli trygg på å barnematen selv. Få Babymatguiden gratis i innboksen din!