Linsekaker med krydder som kan gis fra 6 måneder
Linsekaker med krydder som kan gis fra 6 måneder

Linsekaker – passer fra 6 måneder

Linsekaker har jeg prøvd meg på før uten hell, men denne gangen ble de fantastisk gode. Jeg har lagd de med kikertmel og chiafrø som gjør at de holder seg godt sammen, selv uten gluten og egg sånn at du som er allergisk også kan spise disse.

Velg gjerne økologiske råvarer så langt det lar seg gjøre. Barn er spesielt sårbare for sprøytemiddelrester så vi bør minimere der vi kan. Les mer om hvorfor vi anbefaler økologisk mat til barna i dette innlegget.

Oppskrift

Gir ca 16 linsekaker

Passer fra 6 mnd

Allergener: egg

Ingredienser

2 bokser ferdig kokte røde linser (ca 380 g hver)

1 gul løk

2 fedd hvitløk

125 g sopp

1 paprika

0,5 dl vann

1 ts grønnsaksbuljong fra Helios (kan sløyfes)

5 ss kikertmel

3 ss chiafrø

1 ts gurkemeie

2 ts paprikapulver

2 ts spisskummen

1 neve frisk kruspersille (koriander er også veldig godt)

2 egg (kan sløyfes hvis du vil ha det vegansk, men de holder seg naturligvis bedre sammen med egg)

Linsekaker med krydder som kan gis fra 6 måneder

Sånn gjør du

Hell av laken og skyll linsene i et dørslag/sil og la de renne godt av seg.

Grovhakk løk og hvitløk, og kutt sopp og paprika i biter. Ha alt i en stekepanne og stek med litt olje på medium varme i en stekepanne til løken er blank. Tilsett vann, og eventuelt litt buljongpulver.

Ha linsene, kikertmel, chiafrø, krydder, egg og den stekte løkblandingen i en kjøkkenmaskin.

Kvern alt godt sammen.

Finn frem en stekepanne og smør eller olje til steking.

Bruk en skje og form en 2 cm flat «kake» i stekepannen. Disse kan oppleves litt bløte, så vær litt tålmodig når du steker de.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

14 kommentarer
Aria sier 7. mai 2021

Hva kan du erstatte kikertmel med?

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 15. mai 2021

    Hei, du kan bruke annet mel du har:) Havremel f.eks eller spelt:)

    Svare
Charlotte sier 21. mai 2021

Hvor lang steketid? 😊

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 30. mai 2021

    Stekes på medium varme til de er litt gylne på begge sider, tar ca 5 min 🙂

    Svare
Charlotte sier 21. mai 2021

Spiser man de slik de er eller med pålegg? Evt hvilket pålegg? 😊

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 30. mai 2021

    Disse er kjempe gode bare som de er med en dipp, på skiva eller som middagsmat med f.eks ovnsbakte poteter til 🙂

    Svare
Linda sier 25. januar 2022

Kan man steke dem i ovn o stedet? Jeg har ikke tålmodighet til å stå å steke dem.. 😅

Svare
    Thea i Bare Bra Barnemat sier 26. januar 2022

    Hei Linda! Jeg vil tro de får en litt sprøere stekeskorpe når man steker de i pannen, og det er min erfaring at det kan være en fordel med vegetarkaker, spesielt uten egg. Vi har ikke testet i ovnen, men hvis du prøver, så gi oss gjerne en tibakemelding på hvordan det fungerer. Hilsen Thea BBB

    Svare
M sier 6. februar 2022

Jeg sliter skikkelig med å få stekt disse. Helt umulig å snu, bare raser sammen. Hvor store bokser med linser har du brukt? Kan det ha noe å si 🤷🏽‍♀️

Svare
    Thea i Bare Bra Barnemat sier 9. februar 2022

    Hei! Her har du noen tips: jeg syntes kikertmel fra en asiatisk butikk ofte har bedre bindeevne enn det jeg kjøper på helsekosten og dagligvarebutikken. Du kan også prøve å la chiafrøene svelle i litt vann og ha de utenom food prosessoren, og vende det inn etterpå. Hvis du tåler egg kan du også tilsette det for å få de til å binde bedre sammen. Håper det kan hjelpe på. Hilsen Thea BBB

    Svare
Regine sier 30. mars 2022

Kan man bruke potetmel her, eller vil ikke det være en god erstatning for kikertmel?😅

Svare
    Thea i Bare Bra Barnemat sier 1. april 2022

    Hei Regine! Vi har ikke testet, så har ikke noe fasit å gi deg dessverre, men godt mulig det kan fungere bra ja 🙂 Det sakl jo ikke være så mye i oppskriften. Gi oss gjerne en tilbakemelding hvis du tester det. Hilsen Thea BBB

    Svare
Lisa sier 29. september 2024

Fryser du ned resten? I såfall hvordan? 🙂

Svare
    Thea i Bare Bra Barnemat sier 1. oktober 2024

    Linsekakene kan fryses ja. Putter de i en tett boks i frysern 🙂

    Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.