Lunsjbrød til matpakka - superenkelt og godt for store og små
Lunsjbrød til matpakka - superenkelt og godt

Lunsjbrød til matpakka – superenkelt og godt for store og små

Lunsjbrødet kan lages med spelt eller hvete. Vi anbefaler deg å bruke urkorn, ettersom det har vist seg at de eldste kornsortene kan være mer skånsomme mot magen og inneholde noe mer næring.

Langtidshever du får brødet får heve over lang tid og da starter nedbrytingen av antinæringsstoffer som finnes i kornet, og næringsstoffer kan bli enklere for kroppen å ta opp.

Lunsjbrød til matpakka – superenkelt og godt

8 dl vann

½ pakke tørrgjær

250 g havregryn

400 g sammalt spelt/hvete

300 g siktet spelt/hvete

Lunsjbrød til matpakka - superenkelt og godt

Fremgangsmåte

Ha tørrgjær, havregryn og sammalt spelt i en bakebolle og hell over lunkent vann. Bland dette godt før du har i 300 gram siktet spelt. Rør deigen godt sammen og bruk en slikkepott til å skrape av kantene, før du dekker bakebollen, og setter den til heving. La gjerne brødene heve i kjøleskapet natten over.

Smør to store brødformen (30 cm) med smør eller olje og fordel deigen i de to formene. Dekk formene med plast eller et håndkle og la brødene etterheve en times tid, til brødet nærmer seg kanten på formen. Stek brødet i 45 minutter på 200 grader. La brødene avkjøles helt før du skjærer i dem.

Oppskrift på speltbrød finner du her.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.

Klem fra Stine

Om forfatteren Stine Pedersen Svarthe

Stine har en bachelorgrad i ernæring og elsker å finne enkle løsninger på hvordan man kan lage skikkelig digg hjemmelaget og næringsrik mat.

følg meg på:

Legg igjen en kommentar:

1 kommentar
Matpakkevafler med skjulte grønnsaker - kan gis fra 6 måneder sier 30. august 2021

[…] matpakkemuffins og matpakkebrød. Her elsker barna alle tre, men det spises ikke spinat om det ikke lures most inn i mat så det er […]

Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

 Bli trygg på å lage barnematen selv - Bli med på gratis foredrag på nett torsdag 

27. januar kl. 10.00