Bare Bra Barnemats lunsjbrød
Lunsjbrød til matpakka - superenkelt og godt

Bare Bra Barnemats lunsjbrød – passer fra 6 måneder

Lunsjbrødet kan lages med spelt- eller hvetemel. Vi anbefaler deg å bruke urkorn, ettersom det har vist seg at de eldste kornsortene kan være mer skånsomme mot magen og inneholde noe mer næring. Her er det heller ikke blandet inn mer gluten for bedre bakeegenskaper slik mange mel idag har.

Vi anbefaler å sette deigen på kvelden og heve i kjøleskapet over natten. Når du langtidshever får brødet heve over lang tid og da starter nedbrytingen av antinæringsstoffer som finnes i kornet, og næringsstoffer kan bli enklere for kroppen å ta opp.

PS: tips gjerne barnehagen din om dette brødet hvis de har tid og lyst til å bake med barna! Da kan de tilsette mer gjær for å korte ned hevetiden.

Oppskrift

Passer fra 6 mnd

Gir 2 brød i former på ca 26 x 10 x 6,5 cm

Allergener: gluten

Ingredienser

8 dl vann

½ pakke tørrgjær

250 g havregryn

400 g sammalt spelt/hvetemel

300 g siktet spelt/hvetemel

Lunsjbrød til matpakka - superenkelt og godt

Fremgangsmåte

Ha tørrgjær, havregryn og sammalt mel i en bakebolle og hell over lunkent vann. Bland dette godt før du har i 300 gram siktet mel. Rør deigen godt sammen og bruk en slikkepott til å skrape av kantene, før du dekker bakebollen, og setter den til heving i kjøleskapet natten over.

Smør to store brødformer (30 cm) med smør/ olje eller bruk bakepapir, og fordel deigen i de to formene. Dekk formene med et håndkle og la brødene etterheve på kjøkkenbenken en times tid, til brødet nærmer seg kanten på formen.

Stek brødet i 45 minutter på 200 grader. La brødene avkjøles helt før du skjærer i de.

 

Oppskrift på speltbrød finner du her.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.