Saftige minimuffins med havre, frukt og grønnsaker har allerede rukket å bli en favoritt hjemme hos oss. Minimuffins er perfekte å servere i barnebursdag, å ta med i barnehagen eller som niste på tur. Dette er hverdagsmuffinsen du kan gi hver dag om du vil! De inneholder både frukt og grønnsaker og kan gis fra 6 måneder så lenge du bytter ut kefir. Dette blir ca 25 minimuffins, litt avhengig av størrelsen på formene. Det er fint å sette røren dagen før og steke de dagen etter, da blir de ekstra gode.
Minimuffins
2 store gulrøtter
1 eple
2 dl havremel
1 banan
4 store dadler
50 gram smør
2 egg
1 ts vaniljepulver
1 dl kefir/yoghurt/kokosmelk
3 dl siktet eller sammalt spelt
1 ts bakepulver
1 god ts ceylon kanel (eller to)
1/2 ts salt (kun til voksne)

Dagen før gjør du dette
Har du ikke havremel kan du male havregryn til havremel i en kjøkkenmaskin først.
Grovrasp gulrøttene og kutt eplet i biter, fjern kjernen.
Det kan være lurt å kjøre dadlene til puré først for å være sikker på at de blir finmost og at du ikke sitter igjen med store daddelbiter når du blander alt i ett. Husk å ta ut steinen fra dadlene, er det harde dadler bør du legge de i bløt i varmt vann for å myke de opp litt. Du kan også bruke en stavmikser til å mose dadlene med. Det er godt med raspet eple og gulrot i muffinsene så du behøver ikke kjøre alt i foodprosessoren først om du ikke ønsker.
Ha raspet gulrot og eplebiter sammen med banan, egg og dadler (daddelpuré) i en foodprosessor.
Smelt smør på svak varme og ha i foodprosessoren sammen med de andre ingrediensene. Kjør til alt er godt blandet.
Bland det tørre i en bolle. Havremel, speltmel, bakepulver og kanel.
Tilsett den våte blandingen fra foodprosessoren i bollen sammen med det tørre.
Så tilsetter du ca 1 dl væske, f.eks kefir, yoghurt, kokosmelk eller vann og bland sammen. Dekk til og sett i kjøleskapet
Dagen etter
Sett stekeovnen på varmluft 180 grader. Finn frem noen passelige former, jeg bruker små silikonformer. Du kan også forme de med litt vann i hendene og legge de rett på stekematte/bakepapir før du steker de i ovnen.
Stekes midt i ovnen på 180 grader varmluft i ca 15 minutter avhengig av størrelsen på muffinsformene. De skal være litt seige inni når de er ferdige. Utrolig gode på smak, spesielt om de har fått stå over natten! Lykke til:)
Her finner du oppskriften på sunn sjokoladekake (ja det finnes). Av denne oppskriften laget jeg små muffins til barnehagen med kjempesuksess.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.
Klem fra Stine
