Saftige minimuffins med havre, frukt og grønnsaker har allerede rukket å bli en favoritt hjemme hos oss. Minimuffins er perfekte å servere i barnebursdag, å ta med i barnehagen eller som niste på tur. Dette er hverdagsmuffinsen du kan gi hver dag om du vil! De inneholder både frukt og grønnsaker og kan gis fra 6 måneder så lenge du bytter ut kefir. Dette blir ca 25 minimuffins, litt avhengig av størrelsen på formene. Det er fint å sette røren dagen før og steke de dagen etter, da blir de ekstra gode.
Minimuffins
2 store gulrøtter
1 eple
2 dl havremel
1 banan
4 store dadler
50 gram smør
2 egg
1 ts vaniljepulver
1 dl kefir/yoghurt/kokosmelk
3 dl siktet eller sammalt spelt
1 ts bakepulver
1 god ts ceylon kanel (eller to)
1/2 ts salt (kun til voksne)

Dagen før gjør du dette
Har du ikke havremel kan du male havregryn til havremel i en kjøkkenmaskin først.
Grovrasp gulrøttene og kutt eplet i biter, fjern kjernen.
Det kan være lurt å kjøre dadlene til puré først for å være sikker på at de blir finmost og at du ikke sitter igjen med store daddelbiter når du blander alt i ett. Husk å ta ut steinen fra dadlene, er det harde dadler bør du legge de i bløt i varmt vann for å myke de opp litt. Du kan også bruke en stavmikser til å mose dadlene med. Det er godt med raspet eple og gulrot i muffinsene så du behøver ikke kjøre alt i foodprosessoren først om du ikke ønsker.
Ha raspet gulrot og eplebiter sammen med banan, egg og dadler (daddelpuré) i en foodprosessor.
Smelt smør på svak varme og ha i foodprosessoren sammen med de andre ingrediensene. Kjør til alt er godt blandet.
Bland det tørre i en bolle. Havremel, speltmel, bakepulver og kanel.
Tilsett den våte blandingen fra foodprosessoren i bollen sammen med det tørre.
Så tilsetter du ca 1 dl væske, f.eks kefir, yoghurt, kokosmelk eller vann og bland sammen. Dekk til og sett i kjøleskapet
Dagen etter
Sett stekeovnen på varmluft 180 grader. Finn frem noen passelige former, jeg bruker små silikonformer. Du kan også forme de med litt vann i hendene og legge de rett på stekematte/bakepapir før du steker de i ovnen.
Stekes midt i ovnen på 180 grader varmluft i ca 15 minutter avhengig av størrelsen på muffinsformene. De skal være litt seige inni når de er ferdige. Utrolig gode på smak, spesielt om de har fått stå over natten! Lykke til:)
DuckDuckGo blocked this Facebook video
We blocked Facebook from tracking you when the page loaded. If you unblock video, Facebook will know your activity.
Learn More
Her finner du oppskriften på sunn sjokoladekake (ja det finnes). Av denne oppskriften laget jeg små muffins til barnehagen med kjempesuksess.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.
Klem fra Stine
