Polarbrød som kan gis fra 6 måneder - supert i matpakken
Polarbrød som kan gis fra 6 måneder - supert i matpakken

Polarbrød som kan gis fra 6 måneder

Polarbrød fra butikken inneholder ofte tilsetningsstoffer vi bør prøve å begrense. Når du lager hjemmelaget vet du akkurat hva som er i. Disse er perfekte å lage opp og fryse ned så kan du ta opp når du skal på tur, til middag eller i matboksen.

Oppskriften gir ca 20 polarbrød og kan gis fra 6 måneder. Polarbrødene passer fint fra babyen klarer å spise selv, og supert i matpakken til litt større barn.

Denne oppskriften er best når du langstidshever så derfor gir jeg deg to alternativer, en med og en uten langtidsheving.

I denne oppskriften kan du også velge å bytte ut vanlig siktet og sammalt speltmel med 800 g av Bare Bra Barnemats eget spiret mel. Vi har to ulike typer: spiret bakemiks eller spiret brødmiks. Begge deler er laget av økologisk speltmel og inneholder 1/3 spiret sammalt mel. Bakemiksen inneholder eller 2/3 siktet speltmel og gir et finere resultat, mens brødmiksen er laget av 100% sammalt spelt mel og gir et grovere resultat.

Spiret mel gir et enda saftigere resultat og gjør at det er enda enklere å ta opp mineralene fra kornet.

Du kan bestille spiret mel i nettbutikken vår her.

Oppskrift

Gir ca 20 polarbrød

Passer fra 6 mnd

Allergener: gluten, sesamfrø og evt melk (smør)

Ingredienser

½ pose tørrgjær (ca 7 gram) (evt 1 ts ved langtidsheving)

100 gram smør/ 1 dl kaldpresset rapsolje

150 g havremel

800 g spiret brødmiks fra Bare Bra Barnemat (eller annen type speltmel)

3 ss sesamfrø

6 dl vann

Sånn gjør du

Smelt smøret. Bland det tørre og hell over det våte. Bruk kjøkkenmaskin og elt deigen i 5 minutter. La deigen heve en times tid under klede eller plast (hvis du bruker 1/2 pose gjær) eller la deigen heve ca 10 timer (hvis du bruker 1 ts gjær).

Bruker du denne fremgangsmåten slipper du å kjevle og grise mer med mel enn du absolutt må.

Ta litt olivenolje på hendene, ta ut en klump med deg, litt mindre enn om du skulle bakt boller. Rull den rundt i hendene, og klapp den flat.

Legg brødet på bakebrett med bakepapir på. Bruk neven til å klemme brødet litt mer ut om det trengs. Ønsker du å ikke bruke bakepapir kan du smøre platen med olje eller smør først. Når du har alle polarbrødene fordelt over to brett, finner du frem en gaffel og prikker i alle polarbrødene.

Stekes på 180 grader varmluft i 12-14 minutter, det kommer litt an på ovnen din. La polarbrødene avkjøles på rist under et kjøkkenhåndkle, slik at de holder seg myke og fine. Frys ned med en gang de er avkjølt, om du ikke skal spise alle med en gang. Polarbrødene tiner ganske kjapt, og du kan enkelt varme de 2-3 minutter i varmluft om du ønsker det.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg oss daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

8 kommentarer
Taran sier 7. august 2021

Hei!
Jeg holder på å lage disse nå☺️Lurer på hvordan konsistensen på deigen skal være?skal den være litt klissete?…deigen slipper ikke bollen. Stemmer det?

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 12. januar 2022

  Deigen skal være klissete ja 🙂 Hilsen Thea BBB

  Svare
Silje sier 22. januar 2022

Har ikke sesamfrø. Kan jeg bruke noe annet? Linsefrø/solsikkefrø/tahini?

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 26. januar 2022

  Hei Silje! Du kan helt bruke tahini isteden ja, det er knuste sesamfrø. Siden de knuste frøene er mer konsentrert ville jeg brukt 1 – 2 ss. Hilsen Thea BBB

  Svare
Maiken sier 7. mars 2022

Skal smøret smeltes?

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 9. mars 2022

  Hei Maiken! Du trenger ikke å smelte det, men det bør være romtemperert og så kan du smuldre det i deigen i kjøkkenmaskinen. Hilsen Thea BBB

  Svare
Malin sier 20. mai 2022

Kan jeg bruke spire bakemiks?

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 24. mai 2022

  Hei! ja, det går helt fint 🙂 Mulig du kan bruke bittelitt mindre vann. Hilsen Thea BBB

  Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.