Polarbrød som kan gis fra 6 måneder - supert i matpakken
Polarbrød som kan gis fra 6 måneder - supert i matpakken

Polarbrød som kan gis fra 6 måneder – supert i matpakken

Polarbrød fra butikken inneholder ofte tilsetningsstoffer vi bør prøve å begrense. Når du lager hjemmelaget vet du akkurat hva som er i. Disse er perfekte å lage opp og fryse ned så kan du ta opp når du skal på tur, til middag eller i matboksen.

Oppskriften gir ca 20 polarbrød og kan gis fra 6 måneder. Polarbrødene passer fint fra babyen klarer å spise selv, og supert i matpakken til litt større barn.

Polarbrød

½ pose tørrgjær

100 gram smør/ 1 dl kaldpresset rapsolje

150 g havremel

400 g sammalt spelt

400 g siktet spelt

3 ss sesamfrø

6 dl vann

Sånn gjør du

Bland det tørre og hell over alt det våte. Bruk kjøkkenmaskin og elt deigen i 10 minutter. La deigen heve en times tid under klede eller plast. Bruker du denne fremgangsmåten slipper du å kjevle og grise mer med mel enn du absolutt må.

Ta litt olivenolje på hendene, ta ut en klump med deg, litt mindre enn om du skulle bakt boller. Rull den rundt i hendene, og klapp den flat.

Legg brødet på bakebrett med bakepapir på. Bruk neven til å klemme brødet litt mer ut om det trengs. Ønsker du å ikke bruke bakepapir kan du smøre platen med olje eller smør først. Når du har alle polarbrødene fordelt over to brett, finner du frem en gaffel og prikker i alle polarbrødene.

Stekes på 180 grader varmluft i 12-14 minutter, det kommer litt an på ovnen din. La polarbrødene avkjøles på rist under et kjøkkenhåndkle, slik at de holder seg myke og fine. Frys ned med en gang de er avkjølt, om du ikke skal spise alle med en gang. Polarbrødene tiner ganske kjapt, og du kan enkelt varme de 2-3 minutter i varmluft om du ønsker det.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg oss daglig på instagram her.

Klem fra Stine

Om forfatteren Stine Pedersen Svarthe

Stine har en bachelorgrad i ernæring og elsker å finne enkle løsninger på hvordan man kan lage skikkelig digg hjemmelaget og næringsrik mat.

følg meg på:

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Bli trygg på å barnematen selv. Få Babymatguiden gratis i innboksen din!