Produsenter forbyr endelig enkelte tilsetningsstoffer fra matvarer
Produsenter forbyr endelig omstridte tilsetningsstoffer fra matvarer

Coop fjerner omstridte tilsetningsstoffer fra egne produkter

Breaking news om tilsetningsstoffer. Forbrukermakten er sterk og det er lys i enden av tunnelen!

Tusen takk til deg!

Først vil jeg starte med å si takk til akkurat DEG fordi jeg vet at mange av dere har signert oppropet og også sendt mail til produsentene.

Marit Kolby Zinöcker har virkelig stått på sammen med Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer og en rekke andre, oss i Bare Bra Barnemat inkludert, for å skape blest rundt tilsetningsstoffene som kan være uheldig for tarmfloraen, og få de fjernet raskest mulig.

Høsten 2019 var vi på fagseminar i regi av Norsk Selskap for Ernæring og det var når Marit holdt foredrag vi for første gang jeg hørte hvor problematisk disse tilsetningsstoffene har vist seg å være. Vi ble mildt sagt sjokkert!

Nå i 2021 er dette det nyeste

«Coop fjerner omstridte tilsetningsstoffer i egne, nye matvarer. Det er gode nyheter for alle magesyke, synes Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer (LMF).»

Det er fantastiske nyheter for absolutt alle som spiser mat, spesielt barna våre.

Karragenan (E407) blir i fremtiden ikke å finne i produkter fra Coop, det blir heller ikke E466, E467 eller E433 – samt også sukralose og sakkarin. Sjekk fortsatt innholdsfortegnelsen for dette gjelder kun nye produkter og det tar antageligvis litt tid å fase det ut!

Nortura fjerner også karragenan i leverpostei.

Tine derimot, lener seg på gjeldene regelverk og venter med å lytte til forbrukerne. Enn så lenge kan du sende henvendelser til Tines forbrukerservice og du kan velge andre produsenter for å pushe gjennom en endring hos de også.

Oppdatering september 2022: Tine fjerner nå karragenan fra blant annet sjokolademelken etter press fra forbrukerne! Hurra!

Nortura sier:

«Vi følger med på forskningen som gjøres på dette feltet og følger som nevnt til enhver tid det gjeldende regelverk. Vi anbefaler forbrukerne å lese innholdsfortegnelsen på produkter, og finne frem til produkter de ikke reagerer på»

Regelverket er endel av utfordringen. Og det er ikke så enkelt som å legge alt ansvaret på produsentene, som igjen lener seg på regelverket.

Det er heller ikke så enkelt som å be forbrukeren lese innholdsfortegnelsen når de ikke vet hvilke stoffer de reagerer på.

Men, money talks. Fall i omsetning er en katalysator for å få produsentene til å fjerne tvilsomme tilsetningsstoffer!

Heia Coop og Nortura men først og fremst heia deg fordi du og jeg legger føringene for hva produsentene gjør. Aldri undervurder forbrukermakten og hva du kan få til som enkeltperson.

Du kan lese hele artikkelen «Coop forbyr omstridte tilsetningsstoffer i alle egne, ny matvarer» fra LMF her.

Her kan du høre Bare Bra Barnemat podcasten om tilsetningsstoffer , og her kan du lese mer om de uheldige tilsetningsstoffene.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.