Produsenter forbyr endelig enkelte tilsetningsstoffer fra matvarer
Produsenter forbyr endelig omstridte tilsetningsstoffer fra matvarer

Produsenter forbyr endelig omstridte tilsetningsstoffer fra matvarer

Breaking news om tilsetningsstoffer. Forbrukermakten er sterk og det er lys i enden av tunnelen!

Tusen takk til deg!

Først vil jeg starte med å si takk til akkurat DEG fordi jeg vet at mange av dere har signert oppropet og også sendt mail til produsentene.

Marit Kolby Zinöcker har virkelig stått på med @lmfnorge sammen med en rekke andre, oss i Bare Bra Barnemat inkludert, for å skape blest rundt tilsetningsstoffene, og få de fjernet raskest mulig.

I 2019 var vi på fagseminar i regi av norsk selskap for ernæring og det var når Marit holdt foredrag vi for første gang jeg hørte hvor problematisk disse tilsetningsstoffene har vist seg å være. Jeg ble mildt sagt sjokkert.

Nå i 2021 – Dette er det nyeste

«Coop fjerner omstridte tilsetningsstoffer i egne, nye matvarer. Det er gode nyheter for alle magesyke, synes Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer (LMF).»

Det er fantastiske nyheter for absolutt alle som spiser mat, spesielt barna våre.

Karragenan E407 blir i fremtiden ikke å finne i produkter fra Coop, det blir heller ikke E466, E467, E433 – samt også sukralose og sakkarin. Sjekk fortsatt innholdsfortegnelsen for dette gjelder kun nye produkter.

Nortura fjerner karragenan i leverpostei.

TINE derimot lener seg på gjeldene regelverk og venter med å lytte til forbrukerne (enn så lenge kan du velge andre produsenter)

Nortura sier også:

«Vi følger med på forskningen som gjøres på dette feltet og følger som nevnt til enhver tid det gjeldende regelverk. Vi anbefaler forbrukerne å lese innholdsfortegnelsen på produkter, og finne frem til produkter de ikke reagerer på»

Regelverket er endel av utfordringen. Og det er ikke så enkelt som å legge alt ansvaret på produsentene, som igjen lener seg på regelverket.

Det er heller ikke så enkelt som å be forbrukeren lese innholdsfortegnelsen når de ikke vet hvilke stoffer de reagerer på

Men money talks! Fall i omsetning er en katalysator for å få produsentene til å fjerne tvilsomme tilsetningsstoffer

Heia Coop og Nortura men først og fremst heia deg fordi du og jeg legger føringene for hva produsentene gjør. Aldri undervurder forbrukermakten og hva du kan få til som enkeltperson.

Du kan lese hele artikkelen «Coop forbyr omstridte tilsetningsstoffer i alle egne, ny matvarer» fra LMF her

Her kan du høre Bare Bra Barnemat podcasten om tilsetningsstoffer.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.

Klem fra Stine

Om forfatteren Stine Pedersen Svarthe

Stine har en bachelorgrad i ernæring og elsker å finne enkle løsninger på hvordan man kan lage skikkelig digg hjemmelaget og næringsrik mat.

følg meg på:

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

 Bli trygg på å lage barnematen selv - Bli med på gratis foredrag på nett torsdag 

27. januar kl. 10.00