Smoothiebolle med blåbær, avokado og ingefær - fra 12 måneder
Smoothiebolle med blåbær, avokado og ingefær - fra 10 måneder

Smoothiebolle med blåbær, avokado og ingefær – fra 12 måneder

Det var en dag jeg satt på cafe og overhørte et par med en liten baby. Mammaen studerte klemmeposen med smoothie mens hun leste på baksiden; «bør spises med skje» Hvorfor det spurte hun mannen sin. Han svarte «vet ikke, men det er sikkert ikke så farlig da»

Du skal få vite hvorfor her

For de minste barna er det viktig at de får trene på å spise og å bruke musklene i kjeven og tungen. Det er nemlig viktig for språkutviklingen. Barnet får heller ikke noe forhold til det som presses ut av en pose og rett i munnen, ettersom barn som oss voksne, også spiser med øynene. Det er altså viktig å også bli kjent med farger og konsistenser gjennom å bruke sansene. Riktig mat til rett tid kan være helt avgjørende for spiseutviklingen, derfor er smoothiebolle som spises med skje et supert alternativ.

Smoothiebolle passer best fra babyen din er 12 måneder og kan prøve seg selv med en skje. De kan få små mengder melk og meieriprodukter fra 10 måneder så hvis du vil gi denne før 12 måneder kan du gi litt mindre mengde eller en liten smak fra din porsjon. Husk også at hele nøtter ikke må gis til barn under 3 år, men du kan finmale nøttene og blande inn i smoothien. Her finner du oppskrift på nøttemiks. 

Husk en smekke eller bar overkropp så slipper du blåbærflekker på klær.

Oppskrift

Passer fra 12 måneder

Gir en stor smoothiebolle

Allergener: melk, nøtter

3 dl valgfri melk

2 dl yoghurt naturell eller kefir naturell

1 avokado

200 gram frosne blåbær

2 cm frisk ingefær

1/2 ts gurkemeiepulver

Hvis du bruker frosne utenlandske bær skal disse gis et oppkok i 1 minutt før de brukes. Toppes med for eksempel båter av mango, blåbær, malte mandler, kokosmasse og cashewnøtter (ikke gi hele nøtter til barn under 3 år).

Smoothiebolle med blåbær, avokado og ingefær - fra 10 måneder

Sånn gjør du

Ha alle ingrediensene utenom toppingen i en blender. Bland til jevn konsistens, ha det i en bolle og topp med for eksempel malte nøtter, frukt og bær.

Her finner du en oversikt over de beste kjøpeyoghurtene fra butikken. 

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.