Smoothiebolle med blåbær, avokado og ingefær - fra 10 måneder
Smoothiebolle med blåbær, avokado og ingefær - fra 10 måneder

Smoothiebolle med blåbær, avokado og ingefær – fra 10 måneder

Det var en dag jeg satt på cafe og overhørte et par med en liten baby. Mammaen studerte klemmeposen med smoothie mens hun leste på baksiden; «bør spises med skje» Hvorfor det spurte hun mannen sin. Han svarte «vet ikke, men det er sikkert ikke så farlig da»

Det skal du få vite her

For de minste barna er det viktig at de får trene på spisemotorikken som er viktig for utviklingen. Barnet får ikke noe forhold til det som presses ut av en pose og rett i munnen, ettersom barn som oss voksne, også spiser med øynene. Riktig mat til rett tid kan være helt avgjørende for spiseutviklingen, derfor er smoothiebolle som spises med skje et supert alternativ.

Smoothiebolle kan gis fra babyen er 10 måneder. Husk at hele nøtter ikke må gis til barn under 3 år, men du kan finmale nøttene og blande inn i smoothien. Du kan også gi toppingen som plukkemat og la babyen spise smoothien selv med skje.

OBS! Husk smekke eller bar overkropp så slipper du blåbærflekker på klær.

Smoothiebolle

3 dl havremelk (jeg bruker Mylk med havre og mandel)

2 dl syrnet melk naturell

1 avokado

200 gram frosne blåbær

2 cm ingefær

1/2 teskje gurkemeie

Toppes med mango, blåbær, malte mandler, kokosmasse og cashewnøtter (ikke hele nøtter til barn under 3 år)

Smoothiebolle med blåbær, avokado og ingefær - fra 10 måneder

Sånn gjør du

Ha alle ingrediensene utenom toppingen i en blender. Bland til jevn konsistens og topp med malte nøtter, frukt og bær.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.

Klem fra Stine

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.