Pasjonsfruktsmoothie - passer fra 12 måneder

Pasjonsfruktsmoothie – passer fra 12 måneder

Denne inneholder litt mer væske i form av melk og vi har derfor anbefalt den fra 12 måneder. Du kan bruke små mengder melk (både kumelk og plantedrikke) fra 10 måneder, men bør vente med melk å drikke og bruke melk i grøt til babyen din er 12 måneder. Det handler om mengde og at ikke for mye melk og plantedrikke skal fortrenge plassen til annen jernrik mat.

Den er også ganske søt med både mango, banan, dadler og vanilje og de minste barna liker godt denne søte smaken og trenger gjerne å øve seg på andre smaker, som de mer bitre fra grønnsaker.

Du kan eventuelt servere denne i små smaksprøver før babyen din er 12 måneder.

Oppskrift

Passer fra 12 måneder

Gir 2 glass

Allergener: ingen

Ingredienser

3 pasjonsfrukt

150 gram frossen mango

1 banan

2 små dadler uten stein

1 ts ekte vaniljepulver

1/2 avokado

5 dl valgfri melk

Mango- og pasjonsfruktsmoothie med vanilje fra 10 måneder

Slik gjør du

Skrap ut innholdet av pasjonsfrukten og kast skallet.

Ha alle ingrediensene i en blender og bland godt. Server straks. Passer også å fryse ned som pinneis.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

1 kommentar
Spiser barn for mye grøt og brød? - Bare Bra Barnemat sier 11. september 2020

[…] For eksempel disse enkle bananlappene med kun to ingredienser. Eller en deilig pasjonsfrukt smoothie med mettende avokado i? […]

Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.