Turbarer fra Bare Bra Barnemats e-bok påskesnop som kan gis fra 6 måneder så lenge du ikke tilsetter sjokolade. Selv om alle ingrediensene kan gis fra 6 måneder passer nok disse litt bedre for litt større babyer. Du får selv vurdere når babyen din skal få smake turbarer, men det er helt trygt å gi en smakebit eller to når babyen har kommet i gang med fast føde. Næringsrik mat og variasjon i smaker er spesielt viktig for barnet ditt den første tiden.
Turbarer
100 gram valnøtter
50 gram sesamfrø
14 dadler
2 ss havregryn
10 gram mørk sjokolade (kan sløyfes)
50 gram rosiner

Sånn gjør du
Mal valnøtter, sesamfrø og dadler i en kjøkkenmaskin med s-blad.
Mal nøtter og dadler hver for seg før du blander dem.
Begynn med valnøtter eller sesamfrø og mal dadlene til slutt.
Når dadlene har blitt til daddelmasse, har du i nøtter, frø og havregryn og lar maskinen gå til alt er blandet godt.
Ha massen i en bolle og tilsett hakket sjokolade og rosiner. Bruk hånda og bland det godt inn.
Ha massen over på et stekepapir og legg et stekepapir over. Bruk en kjevle til å få barene flate. Du kan også legge en fjøl oppå og trykke massen flat. Bruk en kniv og lag ruter i massen.
Stek barene på 150 grader varmluft i 12-15 minutter.

Her finner du oppskrift på gelegodteri med appelsin og sitron.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.
Klem fra Stine
