Turbarer med valnøtter - kan gis fra 6 måneder
Turbarer med valnøtter som kan gis fra 6 måneder

Turbarer med valnøtter – kan gis fra 6 måneder

Disse turbarene kan gis fra 6 måneder, men selv om alle ingrediensene kan gis fra da passer disse litt bedre for litt større babyer på grunn av konsistensen som er litt seig. Sjokolade anbefales det å vente med til barnet er 2 år.

Oppskrift

Kan gis fra 6 måneder, men passer best fra ca 12 måneder på grunn av den seige konsistensen (uten sjokolade). Med sjokolade passer den fra 2 år.

Gir flere turbarer, avhengig av størrelsen du lager på de

Allergener: nøtter, sesamfrø

Ingredienser

100 gram valnøtter (må finmales)
50 gram sesamfrø
14 dadler
2 ss havregryn
10 gram mørk sjokolade (fra 2 år)
50 gram rosiner

Sånn gjør du

Mal valnøtter, sesamfrø og dadler i en kjøkkenmaskin med s-blad. Det kan være lurt å male nøtter og dadler hver for seg før du blander dem. Mal gjerne dadlene først, ta de ut og tilsett nøtter som du kverner og så har du alt tilbake i maskinen sammen med sesamfrø og havregryn. Kjør alt til en jevn deig.

Ha det over i en bolle og vend inn hakket sjokolade og rosiner.

Ha massen over på et stekepapir og legg et stekepapir over. Bruk en kjevle til å få barene flate. Du kan også legge en fjøl oppå og trykke massen flat. Bruk en kniv og lag ruter i massen.

Stek barene på 150 grader varmluft i 12-15 minutter.

 

Her finner du oppskrift på gelegodteri med appelsin og sitron.

 

Her finner du Bare Bra Barnemat sin e-bok “påskesnop”, proppfull av sunnere godis til påsken. 

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.