Matpakkevafler med skjulte grønnsaker - kan gis fra 6 måneder
Matpakkevafler med skjulte grønnsaker - kan gis fra 6 måneder

Matpakkevafler med skjulte grønnsaker – kan gis fra 6 måneder

Matpakkevafler, matpakkemuffins og matpakkebrød. Her elsker barna alle tre, men det spises ikke spinat om det ikke lures most inn i mat så det er en av de grønnsakene vi kamuflerer. Det er også lurt å servere grønnsakene i sin opprinnelige form så barna ser hvordan de ser ut.

Fra: 12 måneder (fra 6 måneder uten spinat)

Lager: 8-10 stk

Allergener: egg, gluten (kan lages fri for)

Vil du lage denne uten egg og med glutenfritt mel kan du bytte ut 2 dl speltmel med 2 dl bokhvetemel og mengden væske fra 2 til 4 dl. 

Matpakkevafler 

  • 2 bananer
  • 100 gram spinat
  • 2 egg
  • 2 dl væske (melk eller vann)
  • 2 dl mel siktet spelt
  • 2 stk gulrot (revet)
  • 2 ts bakepulver

Matpakkevafler med skjulte grønnsaker - kan gis fra 6 måneder

Sånn gjør du

Finn frem en bolle. Skrell bananene og ha de i bollen sammen med spinat, egg og melk. Bruk en stavmikser og mos dette til du har en jevn konsistens. 

Rør inn mel, raspet gulrot og bakepulver

Sett på vaffeljernet og smør med smør før du steker

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg oss daglig på instagram her.

Klem fra Stine

Om forfatteren Stine Pedersen Svarthe

Stine har en bachelorgrad i ernæring og elsker å finne enkle løsninger på hvordan man kan lage skikkelig digg hjemmelaget og næringsrik mat.

følg meg på:

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Bli trygg på å barnematen selv. Få Babymatguiden gratis i innboksen din!