Matpakkevafler med spinat og gulrot
Matpakkevafler med skjulte grønnsaker - kan gis fra 6 måneder

Matpakkevafler med spinat og gulrot – kan tilpasses fra 6 måneder

Matpakkevafler, matpakkemuffins og matpakkebrød. Denne oppskriften er fra boken Bare Bra Barnemat oppskrifter.

Her kan du skaffe deg boken på boksalg nå i juli.

Her elsker barna alle tre, men det spises ikke spinat om det ikke lures most inn i mat, og gir en kul grønn farge. Dette er altså en av grønnsakene vi sniker inn i annen mat, men det er også lurt å servere grønnsakene i sin opprinnelige form så barna ser hvordan de ser ut.

Oppskrift

Passer fra 6 måneder (uten spinat)

Gir 8-10 vaffelplater

Allergener: egg, gluten, melk (kan enkelt lages fri for)

Vil du lage denne uten egg og med glutenfritt mel kan du bytte ut 2 dl speltmel med 2 dl bokhvetemel og øke mengden væske fra 2 til 4 dl. 

Ingredienser 

 • 2 bananer
 • 100 gram spinat (dropp hvis du lager til barn under 12 mnd)
 • 2 dl væske (melk eller vann)
 • 2 egg
 • 2 dl mel siktet spelt
 • 2 stk gulrot
 • 2 ts bakepulver
 • Smør til stekning

 

Sånn gjør du

Skrell bananene og ha de i en bolle sammen med spinat, egg og melk. Bruk en stavmikser og mos dette til du har en jevn konsistens. Riv gulroten. Rør deretter inn mel, revet gulrot og bakepulver.

Sett på vaffeljernet og stek vaflene med litt smør eller annet fett. 

Vafler

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg oss daglig på Instagram her.

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

4 kommentarer
felicia sier 12. februar 2022

We just made these and I am so surprised how sweet and tasty they are, considering there is no sugar added!
I had only 80gr of spinach and the rest I put a mix of sprouts that I found at Meny (alfa alfa, dill, purre). Worked perfect. Next time I might add some eco vanilla powder and cardamom..mmm.. thanks for the recipe!

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 14. februar 2022

  Thank you for feedback on these Felicia, we appriciate that and are so glad to here you liked them!
  Regards Thea BBB

  Svare
Maren Ameline Frønsdal sier 20. mars 2024

Holder på å jobbe meg gjennom bøkene deres og oppskriftene:) Disse var kjempegode, men alle delte seg ved steking. Pleier ikke å ha noe problem med vaffeljernet, så lurte på om dere hadde tips?

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 21. mars 2024

  Ja, det kan skje – de blir litt tyngre med mer væske og grønnsaker i. Evt prøve å lage de tynnere, altså ha litt mindre røre i hver gang, og steke de lengre og smøre vaffeljernet med smør ved steking så de kanskje også slipper lettere 🙂 Tusen takk for hyggelige tilbakemelding!

  Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.