Gelegodteri - Appelsingelé med sitron som kan gis fra 6 måneder
Gelegodteri - Appelsingelé med sitron som kan gis fra 6 måneder

Gelegodteri – Appelsingelé med sitron som kan gis fra 6 måneder

Gelegodteri eller appelsingelé er laget av ingredienser som helt fint kan gis fra 6 måneder, så lenge du ikke tilsetter honning. Les mer om hvorfor her.

Gelegodteri

Gelegodteri inneholder gelatin som er viktig for vedlikehold og oppbygning av bein, sener og ledd, hud hår og negler. Gelatin bygger opp kroppens bindevev fra innsiden. Du har kanskje allerede fått med deg at vi anbefaler å bruke gelatinrik kraft når du lager mat. Det er ikke alle som lager kraft og da er det supert å kunne bruke gelatinpulver i mat, og ikke minst godis! Dette er en skikkelig godsak for hele familien.

Ser du etter flere enkle oppskrifter til påsken? Her kan du laste ned påskehefte med 10 sunnere oppskrifter til påskekosen.

Du trenger:

2 appelsiner

½ sitron

3 dl væske tilsammen

3 ss gelatin

3 ss honning (fra 1 år)

Appelsingelé med sitron som kan gis fra 6 måneder

Fremgangsmåte:

Skrell og ha 2 appelsiner i en juicemaskin eller klem ut saften av appelsinene med en juicepresse. Gjør det samme med sitronen. Ha saften i en kjele og kok opp.

Tilsett 3 ss gelatin. Rør godt til gelatinen er oppløst. Om du ser det er igjen klumper av gelatin, kan du enkelt sile massen en runde gjennom en sil.

Ha i 3 ss honning og rør godt til honningen er oppløst. Ikke la honningen koke. Ha juicen i passende former, og la stå i kjøleskapet til geleen har stivnet. Ca 2-3 timer.

Barnemat-TV påskedigg? Få gratis hefte skriv PÅSKEHARE?? Vi viser deg hvordan du lager gelégodis og tipser deg om hva du bør fylle påskeegget med?☀️??

Posted by BARE BRA BARNEMAT on 20. mars 2018

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg oss daglig på Snapchat her.

Bare Bra Barnemat

 

 

 

 

Klem fra Veronika og Stine

Om forfatteren Stine Pedersen Svarthe

Stine har en bachelorgrad i ernæring og elsker å finne enkle løsninger på hvordan man kan lage skikkelig digg hjemmelaget og næringsrik mat.

følg meg på:

Legg igjen en kommentar:

7 kommentarer
Påskeegg til barna – NATURLIG SUNN sier 22. mars 2018

[…] tenkte å lage en porsjon med disse lakriskulene og disse lakrisgummigodisene (til meg selv), og disse gelegodisene fra Bare Bra Barnemat til […]

Svare
Anne Marthe sier 23. mars 2018

Har ikkje sitron, men kan eg bruke sitronsaft ( sann lita flaske?)

Svare
  Stine Pedersen Svarthe sier 24. mars 2018

  ja det tror jeg nok skal gå fint 🙂

  Svare
Ingvild sier 28. mars 2018

Hei! Tusen takk for denne oppskriften – så gøy å kunne lage noe til påskeegget til lille T på 10 mnd. Lurer bare på hvor lenge disse holder seg i kjøleskap? God påske 🙂

Svare
  Stine Pedersen Svarthe sier 7. april 2018

  Heisann! De smaker aller best dagen de lages eller dagen etter synes jeg, men det varier litt 🙂 Håper du hadde en super påske! Klem fra Stine

  Svare
Maiken sier 31. juli 2018

Denne skal prøves ? Hvilken type gelantin anbefales?

Svare
  Stine Pedersen Svarthe sier 8. august 2018

  Heisann 🙂 Vi bruker Naturlig Liv sin type, finner den i nettbutikken deres på http://www.naturligliv.no 🙂

  Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Bli trygg på å barnematen selv. Få Babymatguiden gratis i innboksen din!