Gelegodteri eller appelsingelé er laget av ingredienser som helt fint kan gis fra 6 måneder, så lenge du ikke tilsetter honning. Les mer om hvorfor her.
Gelegodteri
Gelegodteri inneholder gelatin som er viktig for vedlikehold og oppbygning av bein, sener og ledd, hud hår og negler. Gelatin bygger opp kroppens bindevev fra innsiden. Du har kanskje allerede fått med deg at vi anbefaler å bruke gelatinrik kraft når du lager mat. Det er ikke alle som lager kraft og da er det supert å kunne bruke gelatinpulver i mat, og ikke minst godis! Dette er en skikkelig godsak for hele familien.
Her kan du laste ned smakebiten på e-boken påskesnop med oppskrifter på en sunnere påske.

Du trenger:
2 appelsiner
½ sitron
3 dl væske tilsammen
3 ss gelatin
3 ss honning (fra 1 år)

Fremgangsmåte:
Skrell og ha 2 appelsiner i en juicemaskin eller klem ut saften av appelsinene med en juicepresse. Gjør det samme med sitronen. Ha saften i en kjele og kok opp.
Tilsett 3 ss gelatin. Rør godt til gelatinen er oppløst. Om du ser det er igjen klumper av gelatin, kan du enkelt sile massen en runde gjennom en sil.
Ha i 3 ss honning og rør godt til honningen er oppløst. Ikke la honningen koke. Ha juicen i passende former, og la stå i kjøleskapet til geleen har stivnet. Ca 2-3 timer.
Her finner du oppskrift på helt rå brownies
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.
Klem fra Stine
