Vafler med spiret mel og en hemmelig ingrediens - fra 6 mnd - Bare Bra Barnemat %

Vafler med spiret mel og en hemmelig ingrediens – fra 6 mnd

Disse vaflene er laget med Bare Bra Barnemats spiret mel. Når kornet spires øker biotilgjengeligheten av næringsstoffene og mineraler som jern blir lettere for kroppen å ta opp. Spireprosessen gjør også at melet blir mer magevennlig og lettere å fordøye, noe som er spesielt viktig for de minste barna.

Vaflene kan lages med både spiret brødmiks som er 100% sammalt spelt, eller med spiret bakemiks som inneholder 2/3 siktet spelt.

Oppskrift 

Vaflene kan serveres fra 6 måneder

Gir 5 vaffelplater

Allergener: gluten, egg, fisk

Ingredienser

100 g spiret brødmiks eller spiret bakemiks (eventuelt vanlig speltmel)

1 ts bakepulver

2 egg

1,5 dl kokosmelk (fet type)

1-2 ss kokossirup eller annen søtning (sløyfes til de under 12 mnd)

1 raspet eple

1 ansjos filet (kan sløyfes eller erstattes med 0,5 ts salt)

Slik gjør du

Stavmiks til en klumpfri røre og stek i smurt vaffeljern til de er gylne.

PS! Ikke vær skeptisk til ansjosen. Den lager supergod smak og er veldig næringsrik. Kan eventuelt erstattes med en klype salt eller droppes.

Disse passer ypperlig å ta med på tur eller legges i matpakken. Sjekk også ut våre grønne vafler med skjulte grønnsaker som du finner oppskrift på her.

Håper det smaker!

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.