Vegetargryte passer perfekt for hele familien, og du kan gi vegetargryte fra babyen er 6 måneder med en liten tilpasning. Vi er på ferie og jeg har laget linsegryte med grønnsaker. Det var ikke like populært for alle med en kjøttfri rett, men det er heldigvis enkelt å steke opp kylling eller annet kjøtt og servere ved siden av sånn at de som ønsker kan ha i kjøtt. Bruk de grønnsakene du har tilgjengelig, det trenger ikke nødvendigvis å være akkurat de jeg har brukt i oppskriften.
Vegetargryte med linser og squash
3 fedd hvitløk
3 dl røde linser, tørre
4 dl vann (her kan du bruke 2 dl vann og 2 dl kokosmelk om du ønsker)
1/2 squash
1/2 paprika
2 gulrøtter
2 ss grønn pesto
100 gram kremost naturell eller 1 dl kokosmelk
1 ss tørket koriander
Pepper og salt (til voksne)

Finhakk hvitløk og stek i smør. Kutt squash og paprika i små terninger og stek sammen med hvitløken.
Finn frem en kjele, ha i vann og linser og kok opp. Skrell og kutt gulrøtter i terninger å ha i sammen med linsene. Sett på lokk å la småputre i ca 15 minutter. Tilsett mer væske om nødvendig, kokosmelk eller vann.
Tilsett koriander, pesto, kremost til slutt. Er babyen din under 10 måneder kan du ta av en porsjon før du tilsetter kremost/kokosmelk og bruke morsmelk før du eventuelt moser eller tilpasser konsistensen til barnet ditt.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg oss daglig på instagram her.

Klem fra Stine