Vegetargryte med linser og squash som kan gis fra 6 måneder
Vegetargryte med linser og squash som kan gis fra 6 måneder

Vegetargryte med linser og squash som kan gis fra 6 måneder

Vegetargryte passer perfekt for hele familien, og du kan gi vegetargryte fra babyen er 6 måneder med en liten tilpasning. Vi er på ferie og jeg har laget linsegryte med grønnsaker. Det var ikke like populært for alle med en kjøttfri rett, men det er heldigvis enkelt å steke opp kylling eller annet kjøtt og servere ved siden av sånn at de som ønsker kan ha i kjøtt. Bruk de grønnsakene du har tilgjengelig, det trenger ikke nødvendigvis å være akkurat de jeg har brukt i oppskriften.

Vegetargryte med linser og squash

3 fedd hvitløk

3 dl røde linser, tørre

4 dl vann (her kan du bruke 2 dl vann og 2 dl kokosmelk om du ønsker)

1/2 squash

1/2 paprika

2 gulrøtter

2 ss grønn pesto

100 gram kremost naturell eller 1 dl kokosmelk

1 ss tørket koriander

Pepper og salt (til voksne)

Vegetargryte med linser og squash som kan gis fra 6 måneder

Finhakk hvitløk og stek i smør. Kutt squash og paprika i små terninger og stek sammen med hvitløken.

Finn frem en kjele, ha i vann og linser og kok opp. Skrell og kutt gulrøtter i terninger å ha i sammen med linsene. Sett på lokk å la småputre i ca 15 minutter. Tilsett mer væske om nødvendig, kokosmelk eller vann.

Tilsett koriander, pesto, kremost til slutt. Er babyen din under 10 måneder kan du ta av en porsjon før du tilsetter kremost/kokosmelk og bruke morsmelk før du eventuelt moser eller tilpasser konsistensen til barnet ditt.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg oss daglig på instagram her.

Klem fra Stine

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.