Grønn pesto med cashewnøtter - kan gis fra 6 måneder

Grønn pesto med cashewnøtter – kan gis fra 6 måneder

Pesto er helt genialt å lage opp og ha på et glass i kjøleskapet. Grønn pesto kan serveres fra 6 måneder, og  brukes på brødskiva, pasta, på torsk eller laks eller på en lunsjsalat til de voksne.

Denne er fra oppskriftsboken vår «Bare Bra Barnemat Oppskrifter» som nå ligger på den offisielle bestselgerlisten. Det er bare så stas at så mange har lyst på inspirasjon til å lage barnematen selv! Tusen takk for alle fine tilbakemeldinger fra dere som har kjøpt den <3

Vi er klare for 2023 og gjøre enda flere foreldre trygge på å lage barnematen selv! Her skal du få en superenkel pestoppskrift som du kan servere til de minste. Denne inneholder nøtter som er et allergen, og du bør derfor servere nøtter alene først, så du vet at ikke babyen din reagerer på det. Les mer om introduksjon av allergener her.

Skal du i gang med fast føde? Last ned vår gratis babymatguide for tips til hvordan du kommer i gang!

Oppskrift

Passer fra 6 måneder

Gir et glass med ca 180 gram

Allergener: nøtter

Ingredienser

1 potte frisk basilikum

20 gram cashewnøtter uten salt

1/2 dl olivenolje

1 klype salt (kan sløyfes)

Slik gjør du

Ha alt i en kjøkkenmaskin og kjør til alt er jevnt og godt blandet. Oppbevar på et glass i kjøleskapet. Den inneholder lite vann og er holdbar i ca 1 uke.

Bruk gjerne pestoen til denne middagen med ovnsbakt torsk.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

Om forfatteren Thea i Bare Bra Barnemat

Ernæringsrådgiver i Bare Bra Barnemat med mastergrad i human ernæring, og fagansvarlig i medlemsportalen vår Barnematfabrikken. Mamma til to gutter og opptatt av å hjelpe deg med å lage mat med næringsrike råvarer!

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.