Har du baby med forstoppelse? Få 3 tips for å unngå mageknip!

Baby med forstoppelse? Få 3 tips for å unngå mageknip!

Har du en baby som sliter med forstoppelse?

Da har du kommet til rett plass.

Mange opplever nemlig at babyen deres får treg mage, mageknip eller forstoppelse når de begynner med den første maten. Og for deg som har opplevd dette, er du fullstendig klar over at det absolutt ikke er noe gøy når mini sliter med fordøyelsen.

Heldigvis finnes det en del enkle grep du kan gjøre for å unngå at babyen din får mageknip.

1. Får babyen din morsmelkserstatning (MME)?

Mange babyer som får sliter litt mer med magen er babyer som ammes. Melk fra puppen fordøyes nesten helt fullstendig i babytarmen, mens MME ikke fordøyes i like stor grad. Babyer som får MME bør ha avføring en gang om dagen, mens babyer som ammes kanskje bæsjer en gang i uka.

Selv har jeg hatt et barn som har fått MME og et barn som ammes. Da vi begynte med MME ble vi anbefalt maltekstrakt om babyen ble treg i magen. For vår del gikk dette litt opp og ned, malt fungerte godt, men det som overrasket oss var en gang vi byttet merke på MME.

Hvor mini endte opp med skikkelig mageknip og tydelig vondt i magen. Den nye MMEen gikk i søpla, og vi gikk tilbake til den gamle.

Så, om babyen din har mageknip på en type MME, forsøk i skifte til en annen i noen dager og se om det hjelper for dere.

2. Ammer du?

I noen tilfeller kan babyen reagere på noe av maten du spiser. Noen matvarer babyen kan reagere på et for eksempel meieriprodukter. Har du mistanke om at babyen din reagerer på noe av det du spiser, vil elimineringsmetoden hjelpe deg å finne ut hva som kan være med å trigge babyens magevondt.

Vi anbefaler deg å ta kontakt med noen med ernærings-kompetanse som kan hjelpe deg med å gjennomføre en slik test.

 

3. Spiser babyen din grøt?

De aller fleste blir anbefalt fra helsestasjonene å begynne med grøt som den første maten. Det er jo i og for seg greit, men veldig vi har snakket med som har begynt med fast føde sier at babyen deres sliter med mageknip, og de aller fleste av disse gir grøt og kornprodukter.

Vi anbefaler de som sliter med dette å kutte ut grøten i 3-4 uker for å se om magen blir bedre. I de fleste tilfeller går fordøyelsen smertefritt når de kutter ut grøt og korn.

Jeg vet at mange anbefaler å gi sviskemos og sviskejuice med grøten, men vi anbefaler heller å sjekke om grøten er kilden til problemet, og rett og slett ta den ut av menyen en stund.

Man kan fint bruke rødt kjøtt og lever som kilder til jern i stede for grøt.

Det kan du lese mer om her

og her

Grunnen til at mange sliter med grøt og korn, er rett og slett at den lille magen ikke er helt klar til å fordøye dette enda. Fordøyelsessystemet til den lille er i stadig utvikling, og noen tåler ikke kornprodukter særlig godt før i 1-2 års alderen.

Men fortvil ikke!

Dere har GOD tid til å bli kjent med all den herlige maten vi omgir oss med.

Husk å ta ett skritt av gangen.

Lytt til babyen din.

Får babyen vondt i magen?

Eliminer matvaren(e) du tror trigger det, vent noen uker og se om det blir bedre.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.

Klem fra Stine

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.