Sviskemos til babyen din - fra 6 mnd - Bare Bra Barnemat

Sviskemos til babyen din – fra 6 mnd

Svisker er tørkede plommer som inneholder mye fiber. Mange bruker dette for å regulere treg mage hos babyen. Det er også mulig å gi litt (1 – 2 ts) av saften som du bløtlegger sviskene i. Dette anbefaler vi kun dersom du bruker økologiske svisker.

Du kan også gi dette til barn under 6 mnd hvis du starter med fast føde tidligere. Merk at barn tidligst skal ha fast føde fra 4 mnd, men at man kan starte da dersom babyen kun får morsmelkerstatning. Morsmelkerstatning har også en tendens til å gi litt tregere mage hos baby.

Oppskrift

Passer fra 6 mnd

Gir 1 glass/ to isterningsbrett med sviskemos som du kan fryse i terninger

Allergener: ingen

Ingredienser

150 gram økologiske svisker

Vann til bløtlegging

Slik gjør du

Det er lurt å bløtlegge sviskene for å gjøre de mykere slik at det blir enklere å mose de til en purè. Dette kan du gjøre i minimum 1 time, men også over natten. Hvis du lar de stå over natten er det lurt å sette de i kjøleskapet. Du kan også koke de i noen minutter hvis du har mindre tid, men å bløtlegge er mer skånsomt og bevarer mer av varmesensitive næringsstoffene i sviskene. Du trenger altså ikke å både bløtlegge og koke de – det har i teorien samme hensikt: å gjøre de mykere så det er enklere å mose de. 

Etter at du har bløtlagt sviskene heller du av vannet i et glass. Hvis du ønsker å ta vare på det kan du helle det på et glass og oppbevare det i kjøleskapet i maks 2 dager.

Bruk er food prosessor med bredt S blad, blender eller stavmikser for å lage mos av sviskene. Hvis det er vanskelig å få kniven til å få tak i sviskene kan du ha oppi litt av vannet.

Fordel de i isterningsformer for å fryse det ned. Popp de gjerne ut av formen og ha det over på et større glass når de har blitt frosset. Denne porsjonen gir ca 18 terninger med mos. Når du skal lage grøt, fruktmos eller grønnsaksmos til babyen din kan du ta opp en eller flere av disse terningene og tilsette i maten eller gi den alene.

Her finner du oppskrift på aprikosmos som også passer til de minste barna.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

Klem fra Stine

Stine

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.