Barnegryte med ris som kan gis fra 6 måneder
Mild barnegryte med ris som kan gis fra 6 måneder

Barnegryte med ris som kan gis fra 6 måneder

Denne er en barnegryte med gode smaker som du kan lage vegetar med kikerter, eller med kylling. Spiser ikke barnet ditt biter? Ta frem en stavmikser og mos til en deilig puré!

Oppskrift

Fra 6 mnd

Gir nok til 2 voksne og 2 barn

Allergener: ingen

Mild barnegryte med ris som kan gis fra 6 måneder

1 boks ferdig kokte kikerter (400 gram) eller 400 gram kylling

5 fedd hvitløk

1 stk brokkoli

3 gulrøtter

1/2 purreløk

1/4 kålrot

1 ss gurkemeie

2 ss spisskummin

2 bokser helfet kokosmelk (330 ml)

4 dl ris

1 neve fersk koriander

Salt og pepper (ta av til babyen før du salter)

Mild barnegryte med ris som kan gis fra 6 måneder

Sånn gjør du

Finn frem en kjele, sett på plata på medium varme med litt olje eller smør i. Finhakk hvitløk eller bruk en hvitløkspresse. Kutt brokkoli, gulrot, purreløk, kålrot i små biter og ha i kjelen sammen med gurkemeie, spisskummen og kokosmelk. Kok opp og la småputre i ca 15 minutter til grønnsakene er møre. Ha i kikertene mot slutten, de trenger kun oppvarming.

Krydre med salt og pepper. Koriander er godt å finhakke og ha i gryta eller før du serverer.

Kok ris etter anvisning på pakken.

Vi setter stor pris på om du vil gi oss en tilbakemelding på denne i kommentarfeltet. Synes du den fortjener en plass i Bare Bra Barnematboken?

Her finner du oppskrift på Bare Bra Barnemats spagetti bolognese

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

Klem fra Stine

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

4 kommentarer
meretevang sier 4. januar 2021

Ser ut som en deilig oppskrift. Bare et lite spørsmål. Jeg trodde ikke en skulle gi ris til barn under 1.år?

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 8. januar 2022

  Hei! De kan spise det, men det finnes derimot en konkret anbefaling om å unngå riskaker og risdrikk til barn under 6 år på grunn av høyt innhold av uorganisk arsen. Hilsen Thea BBB

  Svare
Kathrine sier 10. februar 2022

Hei, trodde maten skulle være uten salt og pepper når de er så små?

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 14. februar 2022

  Hei Kathrine! Maten trenger ikke å være helt uten, men de små barna skal ikke ha i seg for mye salt. Pepper er det ingen begrensning på, så det må man bare bruke med måte og i små mengder der det er naturlig for deg og resten av familien. Når det kommer til salt trenger faktisk også barn litt salt for å regulere væskebalansen, men de fleste får i seg nok via butikkkjøpte-brød, pålegg, meieriprodukter og hel-, og halvfabrikat middagsprodukter. Tommelfingereregelen kan derfor være å ikke salte maten til barna ekstra hvis disse overnevnte matvarene er en del av deres og barnets kosthold. Hvis du baker brød selv uten mye salt, bruker mest råvarer og lite hel og halvfabrikat kan du tillate deg å ha litt salt i barnets mat. Derfor har vi ikke angitt mengde her. Det kommer an på hva og hvor mye salt barnet får i seg ellers.

  Les også vår bloggpost om salt som du finner her: https://www.barebrabarnemat.no/salt-til-barn-hvor-mye-er-trygt-og-hvordan-enkelt-redusere-inntaket/

  Håper det gjorde det tryggere på salt og pepper til barn. Hilsen Thea i BBB

  Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.