Boller med Bare Bra Barnemats spiret bakemiks - Bare Bra Barnemat

Boller med Bare Bra Barnemats spiret bakemiks

Disse bollene bakt med Bare Bra Barnemats spiret mel. Når kornet spires øker biotilgjengeligheten av næringsstoffene, og mineraler som jern blir lettere for kroppen å ta opp. Spireprosessen gjør også at melet blir mer magevennlig og lettere å fordøye, noe som er spesielt viktig for de minste barna.

I nettbutikken vår finner du både spiret bakemiks og spiret brødmiks. Begge deler er 100% økologisk speltmel, hvorav 1/3 av melet er spiret.

Brødmiksen er 100% sammalt og et grovere mel, men det er også mulig å lage deilige boller med dette melet, og oppskrift på det finner du her.

Denne oppskriften er laget med spiret bakemiks. Den inneholder 2/3 siktet speltmel som gir finere bakst.

Oppskrift

Passer fra 2 år (her kan du lese mer om denne anbefalingen)

Gir 12 boller

Allergener: gluten, melk, egg

Ingredienser

500 g spiret bakemiks fra Bare Bare Barnemat

7 g tørrgjær (ca 1/2 pose)

50 g rørsukker (eller kokosblomstsukker)

2 ts kardemomme

2,5 dl melk (havre-eller mandel for melkefri)

50 g smør (kokosolje for melkefritt alternativ)

2 never rosiner (kan sløyfes)

Slik gjør du

Smelt smøret. Bland sammen de tørre ingrediensene så lenge. La smøret avkjøle seg, eller bland det sammen med melken før du har det i deigen så ikke gjæren ødelegges av for varmt smør.

Elt deigen godt sammen i ca 15 minutter på laveste hastighet i kjøkkenmaskinen til det blir en jevn deig.

La deigen heve tildekket på et lunt sted i ca 3 timer.

Rull boller som du setter på et stekebrett med bakepapir, eller i en ildfast form. La de etterheve i ca 1 time.

Pensle med egg (kan sløyfes). Stekes midt i ovnen, i forvarmet ovn på 180 grader varmluft. Stek i ca 20 minutter. La de avkjøle seg godt på rist før du eventuelt skjærer i de.

PS: hvis du dobler denne oppskriften er det mulig du må redusere vannmengden noe. Det spirede melet er nemlig relativt ferskt og har et høyere vanninnhold som gjør det mer fuktig enn annet mel. Du trenger derfor ikke like mye vann som med annet mel. 

 

Har du også lyst til å teste brød med spiret mel? Du finner oppskrift på brød her.

Håper det smaker!

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.