Fastelavensboller med vaniljekrem - laget av surdeig eller gjær
Fastelavensboller med vaniljekrem laget av surdeig eller gjær

Fastelavensboller med vaniljekrem – laget av surdeig eller gjær

Fastelavensboller kan gis fra barnet ditt er 1 år. Vi anbefaler deg allikvel å være forsiktig med søt gjærbakst til barn. Små barn bør først og fremst få næringsrik mat. Baker du med surdeig er det enklere for tarmene å fordøye.

Her får du oppskriften på fastelavensboller laget med gjær og søtet med lønnesirup og fastelavensboller laget med surdeig og søtet med dadler. Jeg anbefaler deg å prøve fastelavensboller av surdeig, de smaker aller best. De er også uten egg og melk. Du kan erstatte speltmel med hvetemel om du ønsker.

Fastelavensboller langtidshevet med gjær – 12 stk

500 gram siktet økologisk speltmel

1 1/2 ts gjær

1 1/2 ts kardemomme

2 dl helmelk

70 gram smør

3/4 dl lønnesirup

litt salt, 1/4 teskje

Vaniljekrem

3 dl kremfløte

1 ts vaniljepulver

Oppskrift på bringebærsyltetøy finner du her

Fastelavensboller med vaniljekrem laget av surdeig eller gjær

Kvelden før

Ha mel, kardemomme, gjær og salt i en kjøkkenmaskin med eltekrok.

Smelt smør, pass på at det ikke er for varmt men rundt romtemperatur. Mykt smør som har stått i romtemperatur kan brukes.

Sett kjøkkenmaskinen på laveste hastighet og tilsett smeltet/romtemperert smør, lønnesirup og kald melk. Dekk bollen og la den stå på kjøkkenbenken over natten, i 10-12 timer.

Morgenen etter

Rull til boller og legg på et bakepapirkledd stekebrett. Dekk til og etterhev i 1 1/2 time.

Sett ovnen på 220 grader varmluft. Når ovnen er varm setter du inn bollene. Stekes i 8-10 minutter, følg med de siste minuttene. Avkjøles på rist og skjæres deretter i to. Fyll med vaniljekrem og syltetøy.

Vaniljekremen lager du ved å piske fløte til krem sammen med vaniljepulver.

Fastelavensboller laget med surdeig – 12 stk

1 ss surdeigsstarter

2 dl vann

500 gram siktet økologisk speltmel

1 1/2 ts kardemomme

70 gram smør

20 små myke dadler

litt salt, 1/4 teskje

Vaniljekrem

3 dl kremfløte

1 ts vaniljepulver

Oppskrift på bringebærsyltetøy finner du her

Kvelden før

Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok. Rør først ut 1 ss surdeigsstarter i 2 dl vann.

Smelt smør, pass på at det ikke er varmt.

Mos dadlene til daddelpuré med en stavmikser, tilsett en svett vann om nødvendig. Er dadlene litt harde kan du kjøre de noen sekunder i mikro først.

Bland mel, kardemomme og salt sammen med surdeigsstarter og vann.

Sett kjøkkenmaskinen på laveste hastighet og tilsett smeltet smør og daddelpuré.

Morgenen etter

Rull til boller og legg på et bakepapirkledd stekebrett. Prøv å unngå å bruke mel selv om deigen kan være litt klissete. Dekk til og etterhev i 1 1/2 time.

Sett ovnen på 220 grader varmluft. Når ovnen er varm setter du inn bollene. Stekes i 8-10 minutter, følg med de siste minuttene. Avkjøles på rist og skjæres deretter i to. Fyll med vaniljekrem og syltetøy.

Vaniljekremen lager du ved å piske fløte til krem sammen med vaniljepulver.

Saftige minimuffins med havre, frukt og grønnsaker

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg oss daglig på Snapchat her.

Bare Bra Barnemat

 

 

 

 

Klem fra Veronika og Stine.

About the Author Stine Pedersen Svarthe

Stine har en bachelorgrad i ernæring og elsker å finne enkle løsninger på hvordan man kan lage skikkelig digg hjemmelaget og næringsrik mat.

follow me on:

Leave a Comment:

Bli trygg på å barnematen selv. Få Babymatguiden gratis her.