Grovere melkefrie boller med kokosblomstsukker, rosiner og tranebær
Grovere melkefrie boller med kokosblomstsukker, rosiner og tranebær

Grovere melkefrie boller med kokosblomstsukker, rosiner og tranebær

Boller smaker himmelsk, og jeg ønsket å lage en sunnere variant av den klassiske hvetebollen, og vips hadde vi nydelige, naturlig søte og melkefrie boller som både er grovere, er uten raffinert sukker og smaker kjempegodt. Disse kan gis fra 2 år ettersom tilsatt sukker eller andre sukkeralternativer ikke anbefales til barn under 2 år.

melkefrie boller

Oppskrift

Passer fra 2 år (her kan du lese mer om denne anbefalingen)

Gir 12 boller

Allergener: gluten, melk

Ingredienser

  • 100 gram smør (ønsker du melkefritt er rapskokos et bra alternativ)
  • 100 gram havregryn
  • 1/2 pakke tørrgjær
  • 50 gram kokosblomssukker
  • 3 ts kardemomme
  • 400 gram siktet spelt/eller Bare Bra Barnemat spiret bakemiks
  • 3 dl havremelk
  • 1 neve rosiner
  • 1 neve tranebær

melkefrie boller

Slik gjør du

Begynn med å veie opp 100 gram smør og dele det i terninger slik at det blir mykt og romtemperert før du skal ha det i deigen.

Finn frem en kjøkkenmaskin med eltekrok. Ha Havregryn, tørrgjær, kokostblomstsukker, kardemomme og siktet mel i en bakebolle.

Varm opp havremelken til rundt 30 grader og hell melken over i bollen. La deigen elte i 10 minutter. Skrap ned fra kantene i starten for å få samlet hele deigen (om det trengs).

Etter 10 minutter tar du i smør. En og en bit av gangen, mens maskinen går. Når du har eltet inn alt smøret kan du ha i rosiner og tranebær. Bruk omtrent en neve av hver. La deigen elte noen minutter til til rosiner og tranebær er blandet godt inn i deigen.

Sett deigen til heving under tett lokk eller plast. La deigen heve til dobbel størrelse, ca 1-2 timer.

Bak ut deigen ved å ha deigen på benken. Rull deigen til en lang pølse og del i ca 10-12 boller. Rull alle bollene og legg de til etterheving på et bakebrett eller i en passende form.

Etterhver ca 1 time.

Pensle med egg, og stek bollene midt i ovnen på 180 grader i ca 15-20 minutter.

Serveres rykende ferske. Frys ned bollene med en gang de er avkjølt om du ikke skal spise de med en gang.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

1 kommentar
Grove kanelsnurrer med honning - Bare Bra Barnemat sier 1. oktober 2018

[…] Grovere melkefrie boller med kokosblomstsukker, rosiner og tranebær […]

Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.