Grovere melkefrie boller med kokosblomstsukker, rosiner og tranebær
melkefrie boller

Grovere melkefrie boller med kokosblomstsukker, rosiner og tranebær

Grovere melkefrie boller med kokosblomstsukker, rosiner og tranebær

Boller smaker himmelsk, og etter ønske fra Frida på 5 som er hjemme i dag, måtte vi lage boller. Jeg ønsket å lage en sunnere variant av den klassiske hvetebollen, og vips hadde vi nydelige, naturlig søte og melkefrie boller som både er grovere, er uten raffinert sukker og smaker kjempegodt.

melkefrie boller

Til 10-12 boller trenger du:

  • 100 gram havregryn
  • 1/2 pakke tørrgjær
  • 50 gram kokosblomssukker
  • 3 ts kardemomme
  • 3 dl havremelk
  • 400 gram siktet spelt eller hvete
  • 100 gram smør (ønsker du melkefritt er rapskokos et bra alternativ)
  • 1 neve rosiner
  • 1 neve tranebær

melkefrie boller

Fremgangsmåte:

Begynn med å veie opp 100 gram smør og dele det i terninger slik at det blir mykt og romtemperert før du skal ha det i deigen.

Finn frem en kjøkkenmaskin med eltekrok. Ha Havregryn, tørrgjær, kokostblomstsukker, kardemomme og siktet mel i en bakebolle.

Varm opp havremelken til rundt 30 grader og hell melken over i bollen. La deigen elte i 10 minutter. Skrap ned fra kantene i starten for å få samlet hele deigen (om det trengs).

Etter 10 minutter tar du i smør. En og en bit av gangen, mens maskinen går. Når du har eltet inn alt smøret kan du ha i rosiner og tranebær. Bruk omtrent en neve av hver. La deigen elte noen minutter til til rosiner og tranebær er blandet godt inn i deigen.

Sett deigen til heving under tett lokk eller plast. La deigen heve til dobbel størrelse, ca 1-2 timer.

Bak ut deigen ved å ha deigen på benken. Rull deigen til en lang pølse og del i ca 10-12 boller. Rull alle bollene og legg de til etterheving på et bakebrett eller i en passende form.

Etterhver en times tid.

Pensle med egg, og stek bollene midt i ovnen på 180 grader i ca 15-20 minutter. Det kommer litt an på ovnen din og størrelsen på bollene.

Serveres rykende ferske. Frys ned bollene med en gang de er avkjølt om du ikke skal spise de med en gang.

melkefrie boller melkefrie boller melkefrie boller

Godkjent av Frida 5 år.

Ønsker du oppskrift på annen deilig bakst finner du lussekatter her og sunnere sjokoladekake her

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg oss daglig på Snapchat her eller instagram her

Bare Bra Barnemat

 

 

 

 

Klem fra Veronika og Stine

About the Author Veronika Bjørnstad

Veronika elsker gode råvarer og mat laget med kjærlighet. Hun ønsker at alle barn skal få den beste starten på livet med bra mat. Det viktig at å ha respekt for naturen og dyrene vi spiser. Derfor streber hun etter at vi skal bruke hele dyret og spise mest mulig sprøytefri mat!

follow me on:

Leave a Comment:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Bli trygg på å barnematen selv. Få Babymatguiden gratis her.