Burgerbrød med Bare Bra Barnemats spiret bakemiks - Bare Bra Barnemat

Burgerbrød med Bare Bra Barnemats spiret bakemiks

Har du lyst på næringsrike og mettende hamburgerbrød? Det er få sunne hamburgerebrød å få kjøpt i butikken, så her får du vår oppskrift på et bedre alternativ.

Nå er det straks sommer og mange putter burgere på grillen. Disse kan du naturligvis bruke både til fiskeburger, kjøttburger og vegetarburger.

Her finner du våre tips når du skal grille, og flere gode oppskrifter å teste i sommer.

Disse burgerbrødene er bakt med Bare Bra Barnemats spiret mel. Når kornet spires øker biotilgjengeligheten av næringsstoffene, og mineraler som jern blir lettere for kroppen å ta opp. Spireprosessen gjør også at melet blir mer magevennlig og lettere å fordøye, noe som er spesielt viktig for de minste barna. Du kan bestille spiret mel i nettbutikken vår her.

Har du ikke spiret mel kan du også lage disse med vanlig speltmel.

Oppskrift

Gir 12 burgerbrød

Allergener: gluten, egg, melk

Passer fra 12 måneder

Ingredienser

600 g spiret bakemiks fra Bare Bra Barnemat 

2 ss kokosblomstsukker

1 ts tørrgjær

1 klype himalaya salt

3,5 dl valgfri melk (jeg brukte havre og mandel)

1 egg

140 g mykt/romtemperert smør i terninger

1 egg og 2-3 ss valgfri melk (visp sammen) til å pensle brødene med

Sesamfrø til å strø på toppen

Slik gjør du  

Bland først sammen det tørre og elt det sammen med de våte ingrediensene. Vent med smøret. Elt i ca 5 min før du tar i smøret og elter det godt inntil smidig deig, 10-15 min.

Sett deigen til heving til den når dobbel størrelse. Min hevet ca 4 timer. Bruk mer gjær om du vil ha kortere hevetid.

Velt deigen på benken  og rull 12 burger brød. Trykk dem ganske flate på stekebrettet. Pensle med eggeblandingen på toppen og strø på sesamfrø.

Sett ovnen på 225 grader varmluft og etterhev burgerbrødene til ovnen er varm.

Stek i 10-15 min til de er gylne og gir en hul lyd når du knakker på de med en negl.

 

Avkjøl og nyt med favorittburger og fyll!

 

Her finner du oppskrift på en kjempegod gresskarburger.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.