Gresskarburger som passer fra babyen din er 6 måneder. Vi elsker å lage oppskrifter hvor vi enkelt kan dekke de anbefalte 1 av 5! Fordi de fleste av oss, både store og små, spiser for lite grønnsaker. 1 burger dekker godt over dagens anbefalte av 1 av 5. Denne er uten både egg, melk og gluten, men har noe flere ingredienser enn vi pleier i oppskriftene våre. I denne oppskriften kan du heldigvis bare røre de fleste ingrediensene sammen så selv om ingredienslista er lang er ikke jobben så stor som den først ser ut for. Lag opp og frys ned. Server gresskarburger til middag, send med som lunsj i matboksen eller gi baben en burger i hånda. Her er det mange muligheter, og alle er like gode. Har du flere tips til gode burgere vi bør eksperimentere med? Kommenter gjerne under!
Gresskarburger
ca 10 gresskarburgere, fra 6 måneder
1 butternutgresskar (8-900 gram)
1 boks kikerter (290 gram)
1 løk
3 fedd hvitløk
200 gram havregryn
2 ss potetmel
2 ts paprikakrydder
2 ts cumin
1 ts gurkemeie
2 ts dijon sennep
Frisk koriander
Smør eller olje til steking

Tilbehør til gresskarburger
Burgerbrød – vil du lage selv kan du bruke denne oppskriften
1 pakke sopp
Granateple
Spinat eller annen grønn salat (fra 1 år)
Majones

Sånn gjør du
Skrell og kutt gresskar, løk og hvitløk i biter. Finn frem en ildfast form og sett ovnen på 180 grader varmluft. Ha gresskar, løk, hvitløk, krydder og koriander i formen og bruk rapsolje eller smør over.
Stek midt i ovnen i ca 40 minutter, se til underveis så det ikke svir seg på toppen.
Ha alt over fra den ildfaste formen og i en dyp stor bolle hvis du skal bruke stavmikser. Du kan også blender.
Tilsett kikerter, havregryn og potetmel og kjør til du har en jevn og fast konsistens.
Stek på medium varme i smør eller olje.
Gresskarburger kan spises som den er, mellom burgerbrød eller på brødskiva og smaker like godt kald som varm.
Flere vegetaroppskrifter? Prøv denne bønneburgeren.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg oss daglig på instagram her

Klem fra Stine