Gresskarburger uten egg, gluten og melk - dekker dagens 1 av 5 anbefalte
Gresskarburger uten egg, gluten og melk - dekker dagens 1 av 5 anbefalte

Gresskarburger uten egg, gluten og melk – dekker dagens 1 av 5 anbefalte

Gresskarburger som passer fra babyen din er 6 måneder. Vi elsker å lage oppskrifter hvor vi enkelt kan dekke de anbefalte 1 av 5! Fordi de fleste av oss, både store og små, spiser for lite grønnsaker. 1 burger dekker godt over dagens anbefalte av 1 av 5. Denne er uten både egg, melk og gluten, men har noe flere ingredienser enn vi pleier i oppskriftene våre. I denne oppskriften kan du heldigvis bare røre de fleste ingrediensene sammen så selv om ingredienslista er lang er ikke jobben så stor som den først ser ut for. Lag opp og frys ned. Server gresskarburger til middag, send med som lunsj i matboksen eller gi baben en burger i hånda. Her er det mange muligheter, og alle er like gode. Har du flere tips til gode burgere vi bør eksperimentere med? Kommenter gjerne under!

Gresskarburger

ca 10 gresskarburgere, fra 6 måneder

1 butternutgresskar (8-900 gram)

1 boks kikerter (290 gram)

1 løk

3 fedd hvitløk

200 gram havregryn

2 ss potetmel

2 ts paprikakrydder

2 ts cumin

1 ts gurkemeie

2 ts dijon sennep

Frisk koriander

Smør eller olje til steking

Tilbehør til gresskarburger

Burgerbrød – vil du lage selv kan du bruke denne oppskriften

1 pakke sopp

Granateple

Spinat eller annen grønn salat (fra 1 år)

Majones

Sånn gjør du

Skrell og kutt gresskar, løk og hvitløk i biter. Finn frem en ildfast form og sett ovnen på 180 grader varmluft. Ha gresskar, løk, hvitløk, krydder og koriander i formen og bruk rapsolje eller smør over.

Stek midt i ovnen i ca 40 minutter, se til underveis så det ikke svir seg på toppen.

Ha alt over fra den ildfaste formen og i en dyp stor bolle hvis du skal bruke stavmikser. Du kan også blender.

Tilsett kikerter, havregryn og potetmel og kjør til du har en jevn og fast konsistens.

Stek på medium varme i smør eller olje.

Gresskarburger kan spises som den er, mellom burgerbrød eller på brødskiva og smaker like godt kald som varm.

Flere vegetaroppskrifter? Prøv denne bønneburgeren.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg oss daglig på Snapchat her eller instagram her

Bare Bra Barnemat

 

 

 

 

Klem fra Veronika og Stine

About the Author Stine Pedersen Svarthe

Stine har en bachelorgrad i ernæring og elsker å finne enkle løsninger på hvordan man kan lage skikkelig digg hjemmelaget og næringsrik mat.

follow me on:

Leave a Comment:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Bli trygg på å barnematen selv. Få Babymatguiden gratis her.