Rødbetburger med ovnsbakte poteter - passer fra 12 måneder
Rødbetburger med ovnsbakte poteter - fra 1 år

Rødbeteburger med ovnsbakte poteter – passer fra 12 måneder

Jeg skal innrømme at jeg ikke har fått 5 åringen til å spise rødbeteburger enda, selv om hun fint spiser ovnsbakte rødbeter. Jeg prøver å minne meg selv på at barn må smake den samme maten mange ganger før de spiser den, så jeg fortsetter å tilby uten å tvinge.

Vi har en regel hjemme hos oss om at alle må smake. Så lenge man har smakt er det helt greit og ikke like – i dag. Det å like/ikke like er ikke konstant så jeg pleier å si «det er greit at du ikke liker det i dag, kanskje du liker det i morgen». Da definerer vi ingenting men gir en mulighet for at det kanskje faller i smak neste gang. Det har i hvertfall fungert veldig fint hos oss.

Rødbetburger er kjempegodt, men passer best for barn over 1 år. Du kan lese mer om nitratrike grønnsaker og hvorfor barn ikke bør få i seg for mye av det her.

Oppskrift

Passer fra 12 måneder

Gir nok til 2 store og 2 små og gir 4 burgere

Allergener: egg, evt gluten fra burgerbrød

Ingredienser

500 gram rødbete

2 dl havremel

4 fedd hvitløk

1 løk

2 egg

1 neve frisk koriander

Olivenolje

Salt og pepper

Tilbehør

1 avokado

Spinat (eller annen salat)

Fermentert kål (kan sløyfes)

6 rundstykker eller grove hamburgerbrød.

12-15 småpoteter

Rødbetburger med ovnsbakte poteter - passer fra 1 år

Slik gjør du

Sett ovnen på 170 grader varmluft. Skrell og kutt rødbetene i mindre biter, legg i en ildfast form og ha godt med olivenolje over, salt og
pepper.

Skrell og grovhakk hvitløk og ha over rødbetene før du setter de i ovnen. Finn frem en ildfast form til, kutt småpotetene i 4 deler, ha kaldpresset olivenolje over, salt og pepper. Sett begge ildfaste formene i ovnen.

Steketiden er ca 20 minutter, men avhenger av størrelsen på rødbetebitene. Stikk en gaffel i for å se om de er myke, da er de ferdige.

Hvis ikke potetbåtene er ferdige, la de stå i ovnen mens du lager rødbeteburgere. Legg inn hamburgerbrød/rundstykker. Les på pakken og følg steketiden.

Ha rødbeteblandingen i en bolle og mos med en kjøkkenmaskin, tilsett havremel og egg. Stek på medium varme i en stekepanne i godt med smør.

Mos avokado med en gaffel og smør utover burgerbunnen, legg på spinat, rødbetburger, avokadosmør og fermentert kål om du har.

 

Her finner du oppskrift på gresskarburgere.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.