Cashewdipp med rødbete - passer fra 12 måneder
Cashew- og rødbetedipp til grønnsaksstaver eller som pålegg

Cashewdipp med rødbete – passer fra 12 måneder

Cashewdipp med rødbete kan gis fra 12 måneder. Det er fordi rødbete ikke anbefales til de minste på grunn av det relativt høye innholdet av nitrat. Du kan lese mer om det her. Vil du lage denne til de minste kan du bytte ut rødbete med en gulrot eller ca 50 gram søtpotet. Den kan brukes som grønnsaksstaver, til salat eller som pålegg.

Denne kan du servere som dipp til grønnsaker, tilbehør eller som pålegg.

Oppskrift

Passer fra 12 måneder

Allergener: nøtter

Ingredienser

3 dl cashewnøtter (bløtlegges i minimum 2 timer)

1 liten rødbete (kjøp ferdig kokte økologiske)

2 ss sitronsaft

1/2 ts hvitløkspulver

1 ts tamari (glutenfri soyasaus – dropp til de minste)

Cashewdipp med rødbete til grønnsaksstaver eller som pålegg

Sånn gjør du

Ha cashewnøttene i et desilitermål og fyll opp med vann så det dekker nøttene. La det ligge i minimum 2 timer. Hell derette av vannet og ha cashewnøttene i en kjøkkenmaskin. Kjør de i noen sekunder og skrap ned fra kantene. Tilsett sitronsaft, tamari, hvitløkspulver og rødbete. Kjør til konsistensen er kremete. Husk å skrape ned fra kantene om det fester seg. Holder seg i kjøleskap i ca 5 – 7 dager.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg oss daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.