Enkelt langtidshevet grovbrød – fra 6 måneder
Hjemmebakt brød er enklere enn du tror. Når du baker brødet selv kan du enkelt velge hva du ønsker å ha i brødet, du kan pimpe det med ekstra frø og korn, og du kan langtidsheve. Noe som gjør at vitaminene og mineralene som finnes naturlig i korn og frø blir enklere for kroppen å ta opp. Dette er spesielt viktig for de minste som har små kroppen og stort behov for næringsstoffer.
Brødet kan bakes med gjær eller surdeig.

Oppskriften gir 2 brød
Du trenger:
- 1/2 dl hele linfrø
- 1/2 dl sesamfrø med skall
- 1/2 dl solsikkefrø
- 1 dl rugmel, sammalt grovt
- 7 dl sammalt grov hvete
- 6 dl siktet hvete
- 3 ss surdeigsstarter eller 2-3 ts tørrgjær
- 8 dl vann
*Bruk gjerne økologiske ingredienser om du finner.
Fremgangsmåte:
Kveld:
Ha 8 dl kaldt vann i en bolle og ha i surdeigsstarter eller gjær og rør litt. Ha i frøene og det grove melet. Bland alt godt. Ha i siktet mel og rør til alt er godt blandet. Det kan være du må kna litt med hånden på slutten av prosessen. Bland med en sleiv eller elt oppi bollen til alt melet er blandet inn i deigen. Skrap ned mel og deig fra kantene av bollen og dekk med pose, lokk eller beeswrap.
Morgen:
Smør to brødformer og fordel (hell) deigen i de to formene. Dekk formene igjen for etterheving. Etterhev i 2-3 timer.
Stek brødene nederst i ovnen på 200 grader over- og undervarme i ca 1 time. Se an din ovn ift til tiden. Det kan være nok med 50-55 minutter.
La brødene avkjøles på rist. Om du ønsker mykere skorpe kan du pakke inn brødene i kjøkkenhåndklær når de er lunkne.
Servér med leverburger, kokt egg, makrell i tomat eller annet godt pålegg.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.
Klem fra Stine
