Supersaftige rundstykker

Supersaftige rundstykker

Supersaftige rundstykker i langpanne.

Enkelt og utrolig godt. Oppskriften er hentet fra kurset “Tarmstyrkende mat for barn”. Klikk her for å lese mer om kurset.

Oppskrift på rundstykker

Fra 6 måneder, gir ca 16-18 rundstykker

  • 8 dl vann
  • 1 pose tørrgjær/3 ss surdeigsstarter
  • 100 g sesamfrø
  • 200 g bokhvetemel
  • 200 g sammalt rug grov
  • 600 g siktet spelt

Fremgangsmåte:

Kveld:

Ha vann, gjær/surdeigsstarter i en bakebolle. Bland dette og tilsett sesamfrø, bokhvetemel og rugmel. Rør godt. Tilsett halvparten av det siktede melet og bland godt inn med en sleiv. Tilsett resten av det siktede melet. Det kan være du må bruke hendene og kna inn de siste restene med mel. Skrap ned deigrester fra kantene, dekk bollen og la deigen heve til dagen etter.

Morgen:

Finn frem den dype langpannen og smør den med olje. Ha mel på benken og ta deigen ut av bollen. Bruk en god slikkepott eller en deigskrape. Kna inn mel til deigen ikke klisser og la en pølse av deigen. Del pølsen i 16-18 deler. Ta hver enkelt del og “brett inn”, du trenger ikke rulle rundstykkene, bare brett de sammen og legg de på stekebrettet med passelig mellomrom. Når alle rundstykkene er på brettet, dekker du brettet med et håndkle og lar de etterheve ca 1 time. Rundstykkene stekes på 175 grader i ca 25 minutter. Rundstykkene bør fryses med en gang de er avkjølt om du ikke spiser de innen et par dager. Da har du ferske rundstykker rett fra fryseren.

Mer deilig bakst finner du her.

Surdeigsstarter på 1-2-3

Grytebrød med havregryn og spelt

Surdeigsbrød med havre, sesam og chiafrø


Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg oss daglig på Snapchat her eller instagram her

Bare Bra Barnemat

 

 

 

 

Klem fra Veronika og Stine

Om forfatteren team_barebrabarnemat

følg meg på:

Legg igjen en kommentar:

1 kommentar
Gresskarburger uten egg, gluten og melk - dekker dagens 1 av 5 anbefalte sier 20. september 2018

[…] Burgerbrød – vil du lage selv kan du bruke denne oppskriften […]

Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Bli trygg på å barnematen selv. Få Babymatguiden gratis i innboksen din!