Supersaftige rundstykker i langpanne - passer fra 6 måneder

Supersaftige rundstykker i langpanne – passer fra 6 måneder

Denne oppskriften er enkelt og veldig god. Deigen kan du sette på kvelden, og så steker du nydelige ferske rundstykker til frokosten dagen etter. Du kan velge å lage de med gjær eller surdeig.

Hvis du har lyst til å prøve deg på surdeig, så trenger du en surdeigsstarter og oppskrift på det finner du her.

Oppskrift

Fra 6 måneder

Gir ca 16-18 rundstykker

Allergener: gluten, sesamfrø

Ingredienser

 • 8 dl vann
 • 1 pose tørrgjær eller 3 ss surdeigsstarter
 • 100 g sesamfrø
 • 200 g bokhvetemel
 • 200 g sammalt grovt rugmel
 • 600 g siktet speltmel

Supersaftige rundstykker i langpanne - enkelt og godt

Slik gjør du

Kveld:

Ha vann og gjær/surdeigsstarter i en bakebolle. Bland dette og tilsett sesamfrø, bokhvetemel og rugmel. Rør godt, og tilsett halvparten av det siktede melet og bland godt inn med en sleiv. Tilsett deretter resten av det siktede melet. Det kan være du må bruke hendene og kna inn de siste restene med mel. Skrap ned deigrester fra kantene, dekk bollen og la deigen heve til dagen etter.

Morgen:

Finn frem den dype langpannen og smør den med olje. Ha mel på benken og ta deigen ut av bollen. Bruk en god slikkepott eller en deigskrape. Kna inn mel til deigen ikke klisser og la en pølse av deigen. Del pølsen i 16-18 deler. Ta hver enkelt del og “brett inn”, du trenger ikke rulle rundstykkene, bare brett de sammen og legg de på stekebrettet med passelig mellomrom. Når alle rundstykkene er på brettet, dekker du brettet med et håndkle og lar de etterheve ca 1 time. Rundstykkene stekes på 175 grader i ca 25 minutter. Rundstykkene bør fryses med en gang de er avkjølt om du ikke spiser de innen et par dager. Da har du ferske rundstykker rett fra fryseren.

 

Bare Bra Barnemat har kommet med sitt eget spiret speltmel – har du lyst til å teste en brødoppskrift med dette finner du det her.

 

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

6 kommentarer
Gresskarburger uten egg, gluten og melk - dekker dagens 1 av 5 anbefalte sier 20. september 2018

[…] Burgerbrød – vil du lage selv kan du bruke denne oppskriften […]

Svare
Hildegunn sier 10. desember 2021

Kan denne lages uten lagtidsheving?

Svare
Hildegunn sier 11. desember 2021

Kan man lage denne uten å langtidsheve?

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 8. januar 2022

  Hei Hildegunn, vi har mange surdeigs og langtidshevede oppskrifter fordi dette gir mest mulig lettfordøyelig kornvarer til de små barnemagene, men de fleste brød og rundstykker kan naturligvis heves kortere. Da må man som regel ha mer gjær, så bruk 1 pose gjær og la deigen heve til dobbel størrelse før du ruller rundtsykker. La de etterheve i ca 30 – 45 min før du steker de. Hilsen Thea BBB

  Svare
Marianne sier 27. august 2022

Hei 🙂 hvis jeg skal ha spiret mel i denne oppskriften, hvor mye? Hva skal jeg bytte det ut med?

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 31. august 2022

  Hei! Da ville jeg byttet ut 600 gram med siktet spelt med 600 g spiret bakemiks 😀 Håper det smaker! Hilsen Thea BBB

  Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.