Surdeigspizza med Bare Bra Barnemats spiret brødmiks - Bare Bra Barnemat

Surdeigspizza med Bare Bra Barnemats spiret brødmiks

Har du lyst på en nydelig pizza som hele familien kan spise? Pizzaen er bakt med surdeig og spiret speltmel, noe som gjør kornet lettere å fordøye for magen! 

Hvis du lager en pizza uten ost kan også de minste barna spise denne fordi anbefalingen sier at man skal vente med å introdusere meieriprodukter før 10 mnd. Når det er sagt handler denne anbefalingen om mengde, så om barnet får en liten smak av pizza med ost mellom 6 – 10 mnd er ikke dette «farlig» på noen måte, så lenge du vet at babyen din tåler melk.

Hvorfor spiret mel? 

Denne pizzadeigen er bakt med Bare Bra Barnemats spiret mel. Når kornet spires øker biotilgjengeligheten av næringsstoffene, og mineraler som jern blir lettere for kroppen å ta opp. Spireprosessen gjør også at melet blir mer magevennlig og lettere å fordøye, noe som er spesielt viktig for de minste barna. Du kan bestille spiret mel i nettbutikken vår her.

I denne pizzabunnen har vi brukt Bare Bra Barnemats spiret brødmiks som er et sammalt speltmel som gir et grovere resultat.

Oppskrift

Lager: 3-4 pizzabunner

Allergener: gluten i pizzadeigen og evt det du har på toppen

Pizza kan du servere fra 6 mnd (uten ost) eller fra 10 mnd (med ost).

Ingredienser

500 g økologisk siktet spelt

500 g spiret brødmiks fra Bare Bra Barnemat

1 ts salt (kan sløyfes)

6 dl vann

4-5 ss sprudlende surdeig

Slik gjør du

Bland alt sammen for hånd eller i kjøkkenmaskin.

Hev på kjøkkenbenken i 8-12 timer. Den kan eventuelt settes i kjøleskap om du vil vente lenger med å bruke den.

Sett ovnen på 250 grader og bruk varmluft hvis du vil steke flere bunner samtidig. Ha deigen på kjøkkenbenken med litt mel, og del den i 3-4 emner alt etter hvor stor pizzabunn du ønsker. Finn fram bakepapir og kjevle ut deigen på bakepapiret eller trykk ut små bunner med hendene.

Ha på det fyllet du ønsker. Jeg bruker som regel pesto i bunn, og litt hvitløk, løk og spinat. Forskjellige oster som mozzarella, chevre, cheddar og parmesan, og eventuelt flere grønnsaker og en proteinkilde om du ønsker. Oregano eller timian smaker godt på.

Stek i ca 10 min, og følg godt med så den ikke blir brent på den høye varmen.

Et tips når du tar den ut fra ovnen er å strø litt honning (fra 12 måneder), himalaya/maldonsalt og ruccola på til voksne. Kjempegodt!

Tips: ønsker du kun å lage èn pizzabunn kan du halvsteke resten i 3-4 min, avkjøle og legg i fryser til dager du har liten tid.

Håper det smaker!

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.