Kyllingsalat med rødbet og chèvre - kan gis fra 12 måneder
Kylling med rødbet og chevre - salat som kan gis fra 1 år

Kyllingsalat med rødbet og chèvre – kan gis fra 12 måneder

Kyllingsalat med rødbet og chevre kan gis fra barnet ditt er 1 år. Rødbete er en av matvarene som begrenses til barn under 1 år på grunn av det høye innholdet av nitrat som kan hemme oksygentransport. Les mer om matvarene du ikke må gi barnet ditt her.

Denne smaker like godt som vegetar, uten kylling.

Oppskrift

Passer fra 12 måneder

Gir nok til 2 voksne og 2 barn

Allergener: melk, nøtter

Husk at barn under 1 år ikke skal ha honning, og at barn under 3 år ikke anbefales hele nøtter – så tilpass konsistensen på de. Det er ingenting i veien for å finhakke de å strø de på toppen.

Ingredienser

2-3 kyllingfilet

5-600 gram rødbeter

200 gram chevre

100 gram valnøtter

1 ss honning

200 gram spinat

200 gram blandet salat

1 liten pose spirer (kan droppes)

Kaldpresset olivenolje

Surdeigsbrød – Oppskrift på hjemmelaget surdeisbrød finner du her.

Sånn gjør du

Sett ovnen på 175 grader varmluft. Skrell og kutt rødbeter i terninger og legg på et stekebrett. Ha 4-5 ss olivenolje over og stek midt i ovnen i ca 20 minutter avhengig av størrelsen på bitene. Sjekk med en gaffel, de er klare når de er myke. La rødbetene hvile litt etter du tar de ut av ovnen.

Kutt kyllingen i biter og stek i smør eller olje. Når kyllingen er klar kan du riste valnøtter i en tørr stekepanne på medium varme noen minutter og tilsett 1 stor ss honning.

Finn frem en bolle, ha i salat, kutt chevre i biter og ha over salaten. Ha så i de avkjølte rødbetene, kyllingbiter og valnøtter. Hakk valnøttene i biter så det passer til alderen til barnet ditt. Topp med spirer og litt kaldpresset olivenolje.

Kylling med rødbet og chevre - salat som kan gis fra 1 år

 

Denne har jeg servert i bursdagen til datteren min tidligere, her finner du andre tips til bursdagsfeiringen. 

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg oss daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.