Superdigge favorittvafler som hele familien kommer til å elske

Superdigge favorittvafler som hele familien kommer til å elske

Favorittvafler kan du slumpe deg frem til å bruke det du har i kjøleskapet, eller følge oppskriften under. Disse superdigge vaflene kommer hele familien til å elske! Vi pleier å bruke opp fløteskvetter og rømmerester vi har i kjøleskapet, men du kan også lage de helt melkefrie.

Du kan introdusere meieriprodukter til babyen din fra han er 10 måneder, det eneste du skal vente med er å gi melk som drikke og bruke melk i grøt. Dette kan du gjøre fra 12 mnd.

Oppskrift

Passer fra 10 mnd

Gir 10 – 12 store vafler

Allergener: gluten, melk, egg

Ingredienser

4 dl siktet speltmel

1 dl sammalt speltmel

2 dl havregryn

80 gram smør

1 dl lønnesirup (eller annen søtning: vi anbefaler å bruke 1 godt moden banen hvis babyen din er under et år)

1 l kefir eller vann (eller halvparten av hver)

5 egg

1 ts natron

2 ts kardemomme

Slik gjør du

Bland speltmel og kefir og dekk til med plast. La de stå på kjøkkenbenken i 6-8 timer, da blir vaflene aller best. Tilsett egg, smeltet smør, natron og kardemomme og bland godt. Du kan også bytte ut kefir med vann eller helmelk, og da trenger du ikke å la de stå like lenge på benken før du bruker røren.

Godt tilbehør kan være seterrømme, blåbær, bringebær eller jordbær. Her finner du oppskrift på et enkelt, men veldig godt hjemmelaget jordbærsyltetøy.

Sjekk også ut denne enkle oppskriften på bananlapper med bare to ingredienser.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

4 kommentarer
Tuti sier 2. februar 2020

Skal man blande havregryn sammen med speltmel og kefir og la de stå i 6-8 timer; eller etterpå?

Svare
  Stine Pedersen Svarthe sier 26. mars 2020

  Ja 🙂

  Svare
Anne sier 24. oktober 2022

Disse høres kjempegode ut! Vil det være noen forskjell på om jeg bruker Biola naturell i stedet for kefir? 🙂

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 26. oktober 2022

  Hei Anne! Til barn under 1 år anbefales ikke Biola fordi det er tilsatt spesifikke bakteriestemmer. Til barn mellom 1 – 3 år anbefales at man er litt bevisst på inntaket og begrenser det, og årsaken er den samme: at man ikke kjenner langtidseffektene av å bruke produkter med spesifikke probiotikstammer til små barn over tid. KEfir har ike den samme begrensnignen i og med at den ikke er tilsatt spesifikke bakterier etter syrningen. Utover dette vil Biola kunne gi samme syrning av røren. Hilsen Thea BBB

  Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.