Halvgrove vafler med Bare Bra Barnemats spiret bakemiks - Bare Bra Barnemat

Halvgrove vafler med Bare Bra Barnemats spiret bakemiks

Vafler er manges favoritt og disse kan du ha med på tur, servere på søndagen eller legge i matpakken. Det spirede melet gjør at vaflene blir veldig saftige og holder seg godt!

Disse er altså bakt med Bare Bra Barnemats spiret mel. Når kornet spires øker biotilgjengeligheten av næringsstoffene, og mineraler som jern blir lettere for kroppen å ta opp. Spireprosessen gjør også at melet blir mer magevennlig og lettere å fordøye, noe som er spesielt viktig for de minste barna. Du kan bestille spiret mel i nettbutikken vår her.

Bare Bra Barnemats spiret bakemiks inneholder 1/3 sammalt spiret speltmel, og resten siktet speltmel. Dette gir et halvgrovt resultat, men vaflene oppleves ikke som veldig grove. 

Oppskrift

Gir 5 vaffelplater

Allergener: gluten, egg, evt melk

Kan serveres fra 6 mnd

Ingredienser

2 bananer

2 egg

2 dl Bare Bra Barnemat spiret bakemiks

2 dl havremelk/mandelmelk/helmelk (kumelk fra 10 måneder) 

1 ts bakepulver

1 ts ceylon kanel

1 ts kardemomme

Slik gjør du

Ha bananene i en bolle og mos godt med en gaffel. Visp inn eggene med gaffelen og tilsett mel, melk, bakepulver og krydder. 

Stek de i et smurt vaffeljern.

Vil du ha i ekstra grønnsaker? Da kan du tilsette 1 raspet gulrot i røra før du steker opp vaflene. Husk på å røre godt før du heller over i vaffeljernet så ikke all gulroten ligger igjen i bunnen av bollen! Dette gjør vaflene enda mer næringsrike og saftige!

Forslag til topping: usukret eplemos, jordbær, blåbær, peanøttsmør, rømme (fra 10 måneder), honning (fra 1 år).

Hva med å prøve havrekjeks med spiret mel? Du finner oppskriften her.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

2 kommentarer
Trine Krakk sier 21. juni 2023

Har hørt at man skal være forsiktig med å gi vafler, lapper, pannekaker og lignende til små barn fordi det er klebrig og utgjør kvelningsfare. Ser flere oppskrifter på vafler/lapper som kan gis fra 6 måneder. Hva er dine tanker om dette? Er det trygt?

Svare
    Thea i Bare Bra Barnemat sier 22. juni 2023

    Hei Trine! Når vi skriver «fra alder» er det med tanke på om ingrediensene er trygge/anbefalt fra den alderen. Er det for eksempel melk i anbefaler vi det fra 10 måneder og er det honning i anbefaler vi det fra 12 måneder. Og så varierer det jo litt hvor på matreisen barna er, så noen spiser selv når de er 6 måneder, mens noen kanskje fortsatt får mos på skje når de er 7 måneder.

    Men, du kan gi vafler, lapper og pannekaker fra 6 måneder – men det er et viktig poeng at det ikke er for fersk eller seigt ja, slik at det blir til en myk klump i babyens munn som de ikke klarer å håndtere og som dermed kan utgjøre en kvelningsfare.

    Hilsen Thea i BBB

    Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.