Foccacia med Bare Bra Barnemat spiret mel

Foccacia med Bare Bra Barnemat spiret mel

Idag er vi på møte med en barnehagekjede (Norlandia) som ønsker å teste vårt spirede mel. Dette er bare såå spennende og vi håper virkelig at vi får til et samarbeid om et mer næringsrikt brød i barnehagene deres!

En av oppskriftene vi tester er foccaciabrød, og her får du også oppskriften.

Foccaciaen er altså laget av vårt økologiske spirede speltmel og det kan du finner i nettbutikken vår her. Dette brødet kan du både lage med spiret brødmiks, som er 100% grovt, eller spiret bakemiks som inneholder 2/3 siktet speltmel og gir et finere resultat.

Det er flere fordeler med å spire kornet. Når kornet spires øker biotilgjengeligheten av næringsstoffene, og mineraler som jern blir lettere for kroppen å ta opp. Et frø som er i ferd med å spire er spesielt næringsrikt fordi det er proppfullt av alt det som er nødvendig for å skape liv i en ny plante.

Siden barna spise mye korn og brødvarer vil det utgjøre en stor forskjell å bytte ut det butikkjøpte brødet med et mer næringsrikt alternativ laget med spiret speltmel.

Oppskrift

Passer fra 6 måneder

Gir et brød i en form på 29 x 42 cm

Allergener: gluten

Ingredienser

1 kg Bare Bra Barnemat spiret brødmiks eller Bare Bra Barnemat spiret bakemiks (for et lysere resultat)

50 g fersk gjær eller 1 pose tørrgjær (det hever raskere med ferskgjær)

2,5 ts / 10 gram salt

6,5 dl vann

2 ss olivenolje i deigen + 1 – 2 ss på toppen etter heving

1 ss frisk eller tørket rosmarin eller andre urter

Slik gjør du

Bland mel og salt og smuldre i gjæren. Pass på å ikke legge gjæren direkte oppå saltet ettersom salt dreper gjær.

Ha i vann og olje, og elt i ca 5 minutter. Umiddelbart kan deigen virke litt tørrere, men det spirede melet er ferskere og har høyere vanninnhold så ikke tilsett mer vann.

Fordel jevnt i en brødform på ca 25 x 28 cm og la deigen heve i formen i ca 1 time.

Trykk ned noen små hull med fingrene eller en gaffel og fordel krydder og olivenolje på toppen. Stek i forvarmet ovn, på 200 grader varmluft i ca 30 minutter. La brødet avkjøle seg helt på rist før du skjærer i det.

 

Her finner du flere smakfulle oppskrifter med spiret mel.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

Om forfatteren Thea i Bare Bra Barnemat

Ernæringsrådgiver i Bare Bra Barnemat med mastergrad i human ernæring, og fagansvarlig i medlemsportalen vår Barnematfabrikken. Mamma til to gutter og opptatt av å hjelpe deg med å lage mat med næringsrike råvarer!

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.