kanelknuter

Kanelknuter med Bare Bra Barnemats spiret bakemiks

Saftige, myke kanelknuter må være noe av det beste som finnes? Disse passer det både å lage sammen med barna i helgen, ha med på tur i skogen eller å servere i bursdag.

Kanelknutene er bakt med Bare Bra Barnemats spiret speltmel. Når kornet spires øker biotilgjengeligheten av næringsstoffene, og mineraler som jern blir lettere for kroppen å ta opp. Spireprosessen gjør også at melet blir mer magevennlig og lettere å fordøye, noe som er spesielt viktig for de minste barna. Du kan bestille spiret mel i nettbutikken vår her.

Hvis du ikke har spiret speltmel kan du bruke vanlig speltmel.

Oppskrift

Gir ca 32 små kanelboller / det fylte to stekebrett

Allergener: egg, melk, gluten

Passer fra 12 mnd

Ingredienser deig

1 kg Bare Bra Barnemat spiret bakemiks

50 g kokosblomstsukker

1 egg + 1 egg til pensling

100 g smør

4 dl melk (kumelk eller plantedrikk)

1/2 pakke tørrgjær (ca 7 g)

Ingredienser fyll

100 g smør

50 – 75 g kokosblomstsukker (strø litt mer på deigen hvis du vil ha den søtere)

1 ss ceylonkanel

1 ts kardemomme

Slik gjør du

Smelt smøret og ha i melken. Det skal være ca 37 grader. Visp inn et egg.

Ha mel, sukker og gjær i en bakebolle og hell i væsken.

Elt i en kjøkkenmaskin i ca 10 minutter til det har blandet seg godt sammen.

Dekk til bollen, og la den heve til dobbel størrelse (ca 3 – 4 timer).

Bland sammen fyllet.

Ha deigen på bordet og kjevle den utover til en rektangulær form. Nå smører du fyllet utover.

Deretter bretter du inn et lag (ca 1/3) av deigen fra hver side over midten så det blir 3 lag med deig oppå hverandre, og kjevler den flat. Nå skjærer du 2 – 3 cm brede strimler av deigen bortover hele, som du først skal tviste og deretter knyte knuter av.

Legg de på et bakepapirkledd stekebrett (du trenger 2 eller 3 stekebrett avhenging av hvor store du lager de). Pensle med ett egg, og stek i forvarmet ovn på 200 grader i ca 15 minutter. La de avkjøle seg på rist.

Kanelknutene nytes varme og myke, men kan også fint fryses.

Hvis du har lyst på vanlige boller finner du oppskrift på det her.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

2 kommentarer
Mie sier 17. august 2022

Kan man fint bruke sukrin gold i deigen? Er tom for kokosblomstsukker!

Svare
    Bare Bra Barnemat sier 18. august 2022

    Hei Mie! Ja det kan du men sukrin er ikke anbefalt til barn under 3 år 🙂

    Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.