Eple-, og kanelscones - passer fra 2 år
Eplecones med kanel fra 1 år (eller før med en liten vri)

Eple-, og kanelscones – passer fra 2 år

Disse sconesene kan kan du servere til barna dine fra de er 2 år. Hvis du vil lage uten søtning eller prøve med tørket frukt eller banan kan disse gis tidligere.

Oppskrift

Passer fra 2 år (her kan du lese mer om denne anbefalingen)

Gir

Allergener: gluten, egg, melk

Ingredienser

550 gram speltmel

60 gram lønnesirup

2 ts bakepulver

1 ts ceylon kanel

1 ts ekte vanilje

1/2 ts muskatnøtt

120 gram smør

2 dl melk

1 egg

Fyll

2 epler

1 ss smør

1/2 ts ceylonkanel

1 ss lønnesirup

Sånn gjør du

Sett ovnen på 180 grader.

Start med fyllet: Kutt eplene i små terninger og ha i en stekepanne sammen med 1 smør, 1 ss lønnesirup og ceylonkanel

Finn frem en kjøkkenmaskin og bland mel, sirup, bakepulver, salt, ceylonkanel, ekte vanilje og muskatnøtt. Bland alt godt, så tilsetter du smør.

Finn frem en bolle og visp sammen egg og melk. Ha så i over sammen med det tørre og kjør kjøkkenmaskin til alt er blandet.

Legg deigen på et bakepapirkledd stekebrett og hell avkjølt epleblanding over. Bak ut (jeg brukte bare en slikkepott til å trykke eplebitene ned sammen med deigen) og form til trekanter.

Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter.

Eplecones med kanel fra 1 år (eller før med en liten vri)

Her finner du oppskrift på nydelig eplekake.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.