Disse sconesene kan kan du servere til barna dine fra de er 2 år. Hvis du vil lage uten søtning eller prøve med tørket frukt eller banan kan disse gis tidligere.
Oppskrift
Passer fra 2 år (her kan du lese mer om denne anbefalingen)
Gir
Allergener: gluten, egg, melk
Ingredienser
550 gram speltmel
60 gram lønnesirup
2 ts bakepulver
1 ts ceylon kanel
1 ts ekte vanilje
1/2 ts muskatnøtt
120 gram smør
2 dl melk
1 egg
Fyll
2 epler
1 ss smør
1/2 ts ceylonkanel
1 ss lønnesirup
Sånn gjør du
Sett ovnen på 180 grader.
Start med fyllet: Kutt eplene i små terninger og ha i en stekepanne sammen med 1 smør, 1 ss lønnesirup og ceylonkanel
Finn frem en kjøkkenmaskin og bland mel, sirup, bakepulver, salt, ceylonkanel, ekte vanilje og muskatnøtt. Bland alt godt, så tilsetter du smør.
Finn frem en bolle og visp sammen egg og melk. Ha så i over sammen med det tørre og kjør kjøkkenmaskin til alt er blandet.
Legg deigen på et bakepapirkledd stekebrett og hell avkjølt epleblanding over. Bak ut (jeg brukte bare en slikkepott til å trykke eplebitene ned sammen med deigen) og form til trekanter.
Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter.
Her finner du oppskrift på nydelig eplekake.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.