Husk at morsmelk og/eller morsmelkerstatning skal være hovedføde til babyen din hele det første året. For barn som fullammes er det ingen grunn til å starte med annen mat før barnet har fylt 6 måneder (Helsedirektoratet, 2017). Fast føde skal tidligst innføres ved 4 måneder, men alt fra 4 – 7 måneder er helt normalt tidspunkt å starte med fast føde.
Disse muffinsene kan brukes i nistepakka så vel som til bursdag.
Passer fra ca 8 måneder.

Til ca 8 muffins trenger du:
- 2 økologiske egg
- 50 gram smør
- 2 dl bokhvete eller annet glutenfritt mel
- 1/2 dl chiafrø (kan sløyfes og erstattes med litt mer mel)
- 1 ts bakepulver
- Skallet av 1 økologisk sitron
- Saften av 1/2 sitron
- 1 økologisk banan
- 1/2 dl kokoskrem (det faste i kokosmelken, evt. rømme om du vil bruke meieriprodukter)
Sånn gjør du:

Mål opp 50 gram smør og sett det på platen på svak varmen slik at det smelter.
Ha i to egg i en bakebolle og pisk de godt. Nesten eggedosiskonsistens.
Ta en banan på en tallerken og mos den godt med en gaffel.
Ha i det smeltede smøret.
Mål opp mel, chiafrø og bakepulver og rør det inn i blandingen.
Ha i den moste bananen.
Finn et rivjern med små hull og riv skallet av en hel sitron oppi blandingen. Pass på at du kun får med deg det gule, det hvite gir bitter smak.
Skvis i saften av en halv sitron og ha i kokoskremen.
Bland alt godt sammen.

For å slippe klin og gris på formene tok jeg massen i en sprøytepose, for å enkelt få røra oppi.
Muffinsene stekes på 180 grader i ca 12-15 minutter.
Denne gangen hadde jeg ikke topping, men du kan fint bruke noe digg på toppen!
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.
Klem fra Stine
