Grønne spinatpannekaker for litt ekstra grønnsaker i hverdagen
Grønne spinatpannekaker for litt ekstra grønnsaker i hverdagen

Grønne spinatpannekaker for litt ekstra grønnsaker i hverdagen

Det er enkelt å snike inn litt ekstra grønnsaker i hverdagsmaten om man er litt kreativ med hvor man putter det. Grønne spinatpannekaker er en super måte å få inn litt ekstra spinat til de minste. I tillegg kan du finne på ditt helt egne navn på retten for å gjøre det mer gøy «hulkenpannekaker» eller «monsterpannekaker» for eksempel.

Disse er laget med surdeig, men du kan også lag uten. Se fremgangsmåten nedenfor.

Oppskrift

Passer fra 12 måneder

Gir ca 15 tykke pannekaker

Allergener: gluten

Ingredienser

  • 2 dl siktet speltmel
  • 2 dl sammalt speltmel
  • 2 dl vann
  • 3-4 ss surdeigsstarter(kan sløyfes, og pannekakene lages uten)
  • 200 gram spinat
  • 1 dl vann
  • 3 egg
  • 2 ts kardemomme

Slik gjør du – med surdeig

Dagen før:

Bland mel, 2 dl vann og surdeigsstarteren. Dekk bollen og la stå natten over i romtemperatur.

Dagen etter: 

Ha i 3 egg og kardemomme. Ha spinat og 1 dl vann i en kjøkkenmaskin, og kjør til alt er finmost. Ha spinatvannet i pannekakerøren og bland alt godt med en visp.

Slik gjør du –  uten surdeig

Bland alle ingrediensene. Ha spinat og 1 dl vann i en blender, og kjør til alt er finmost. Bland sammen med resten av røren. Grønne spinatpannekaker. Stek pannekakene.

NB: Spinat bør kun varmebehandles èn gang. Har du røre til overs, kan denne fint stå i kjøleskapet et par dager og så steker du de rett før du skal spise de.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.