Surdeigsbrød med gresskarkjerner og chiafrø - fra 6 måneder

Surdeigsbrød med gresskarkjerner og chiafrø – fra 6 måneder

Surdeigsbrød kan gis fra 6 måneder. Noen venter med brød til babyen er større, ikke alle barn klarer å spise brød så tidlig, det er heller ikke nødvendig. Om du gir babyen din korn, om det er i form av grøt eller brød er det viktig at du bløtlegger. Det gjør brødet enklere å fordøye og det kan være mindre sannsynlig at barnet ditt får fordøyelsesproblemer.

Jeg har ikke surdeigsstarter, hva gjør jeg? Du kan lage din egen surdeigsstarter, Veronika har gjort det enkelt for deg. Her finner du oppskriften på verdens enkleste surdeigsstarter.

Kan jeg bake med gjær? Ja det kan du, men du bør langstidheve. Bruk lite gjær, 1/4 pakke fersk gjær og bland ut i kaldt vann før du blander inn de andre ingrediensene.

Surdeigsbrød – 2 brød

8 dl vann

2 ss surdeigsstarter

1 dl chiafrø

1 dl solsikkekjerner

5 dl siktet spelt

9 dl sammalt spelt/grovt mel

Surdeigsbrød med gresskarkjerner og chiafrø - fra 6 måneder

Sånn gjør du

Finn frem en bolle. Rør sammen 2 ss surdeigsstarter og vann, eventuelt salt. Bland inn chiafrø, gresskarkjerner og mel. Dekk til å la stå på benken i 8-10 timer

Hell røren i smurte eller bakepapirkledde former.

Etterhev i ca 1 time.

Stek nederst i ovnen på 180 grader varmluft i 45 minutter. Ta brødene ute av formen og etterstek i 20 minutter. Pakk brødene inn i et kjøkkenhåndkle.

Frys i skiver om det ikke skal spises innen en dag eller to.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.

Klem fra Stine

Om forfatteren Stine Pedersen Svarthe

Stine har en bachelorgrad i ernæring og elsker å finne enkle løsninger på hvordan man kan lage skikkelig digg hjemmelaget og næringsrik mat.

følg meg på:

Legg igjen en kommentar:

4 kommentarer
Vaiva sier 26. juli 2018

Hei,
Takk for oppskriften! Hvor mye salt og gresskarkjerner skal jeg bruke for dette brød?
Takk, Vaiva

Svare
  Stine Pedersen Svarthe sier 8. august 2018

  Hei! Ville brukt 1-2 ts salt og 1 neve gresskarkjerner til hvert brød 🙂

  Svare
Nina sier 30. august 2018

Hei! I lista med ingredienser står det solsikkekjerner og ikke gresskarkjerner, skal man bruke begge? Trenger man mer vann med mer kjerner?

Svare
  Veronika Bjørnstad sier 4. september 2018

  Ja, begge går bra 🙂

  Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Bli trygg på å barnematen selv. Få Babymatguiden gratis i innboksen din!