Surdeigsbrød kan gis fra 6 måneder. Noen venter med brød til babyen er større, ikke alle barn klarer å spise brød så tidlig, det er heller ikke nødvendig. Om du gir babyen din korn, om det er i form av grøt eller brød er det viktig at du bløtlegger. Det gjør brødet enklere å fordøye og det kan være mindre sannsynlig at barnet ditt får fordøyelsesproblemer.
Jeg har ikke surdeigsstarter, hva gjør jeg? Du kan lage din egen surdeigsstarter, Veronika har gjort det enkelt for deg. Her finner du oppskriften på verdens enkleste surdeigsstarter.
Kan jeg bake med gjær? Ja det kan du, men du bør langstidheve. Bruk lite gjær, 1/4 pakke fersk gjær og bland ut i kaldt vann før du blander inn de andre ingrediensene.
Surdeigsbrød – 2 brød
8 dl vann
2 ss surdeigsstarter
1 dl chiafrø
1 dl solsikkekjerner
5 dl siktet spelt
9 dl sammalt spelt/grovt mel

Sånn gjør du
Finn frem en bolle. Rør sammen 2 ss surdeigsstarter og vann, eventuelt salt. Bland inn chiafrø, gresskarkjerner og mel. Dekk til å la stå på benken i 8-10 timer
Hell røren i smurte eller bakepapirkledde former.
Etterhev i ca 1 time.
Stek nederst i ovnen på 180 grader varmluft i 45 minutter. Ta brødene ute av formen og etterstek i 20 minutter. Pakk brødene inn i et kjøkkenhåndkle.
Frys i skiver om det ikke skal spises innen en dag eller to.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.
Klem fra Stine
