Surdeigsbrød med gresskarkjerner og chiafrø - fra 6 måneder

Surdeigsbrød med gresskarkjerner og chiafrø – fra 6 måneder

Noen venter med brød til babyen er større, fordi ikke alle barn klarer å spise brød så tidlig, og det kan være fint å vite at det heller ikke nødvendig. Om du gir babyen din korn, om det er i form av grøt eller brød er det viktig at du bløtlegger jornet. Det gjør brødet enklere å fordøye og du får absorbert flere av næringsstoffene.

Jeg har ikke surdeigsstarter, hva gjør jeg? Du kan lage din egen surdeigsstarter, og vi har gjort det enkelt for deg: Her finner du oppskriften på verdens enkleste surdeigsstarter.

Kan jeg bake med gjær? Ja det kan du, men du bør langstidheve det. Bruk lite gjær, ca 1 ts tørr gjær eller 1/4 pakke fersk gjær og bland ut i kaldt vann før du blander inn de andre ingrediensene.

Oppskrift

Gir 2 brød

Allergener: gluten

Passer fra 6 mnd

Ingredienser

8 dl vann

2 ss surdeigsstarter

1 dl chiafrø

1 dl solsikkekjerner

5 dl siktet spelt

9 dl sammalt spelt/grovt mel

Surdeigsbrød med gresskarkjerner og chiafrø - fra 6 måneder

Sånn gjør du

Finn frem en bolle. Rør sammen 2 ss surdeigsstarter og vann, og ha eventuelt i salt. Bland inn chiafrø, gresskarkjerner og mel. Dekk til å la stå på benken i 8-10 timer

Hell røren i smurte eller bakepapirkledde former og etterhev deretter i ca 1 time.

Stek nederst i ovnen på 180 grader varmluft i 45 minutter. Ta brødene ute av formen og etterstek i 20 minutter. Pakk brødene inn i et kjøkkenhåndkle.

Frys i skiver om det ikke skal spises innen en dag eller to.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

5 kommentarer
Vaiva sier 26. juli 2018

Hei,
Takk for oppskriften! Hvor mye salt og gresskarkjerner skal jeg bruke for dette brød?
Takk, Vaiva

Svare
  Stine Pedersen Svarthe sier 8. august 2018

  Hei! Ville brukt 1-2 ts salt og 1 neve gresskarkjerner til hvert brød 🙂

  Svare
Nina sier 30. august 2018

Hei! I lista med ingredienser står det solsikkekjerner og ikke gresskarkjerner, skal man bruke begge? Trenger man mer vann med mer kjerner?

Svare
Eli sier 15. mars 2023

Gode brød! Lurer på: hva slags brødformer anbefaler dere til surdeigsbrød, og brød generelt? Trodde surdeig ikke burde komme i kontakt med metall. Tusen takk for inspirasjon, og at dere deler all kunnskapen deres!

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 15. mars 2023

  Hei! Takk for hyggelig tilbakemelding 😀 Nei, så jeg bruker alltid bakepapir i brødformene mine. Det er også mulig å steke i glassformer, jeg har noen ildfaste former fra Rosendahl som jeg har brukt ellers har Bee Organic disse: https://www.beeorganic.no/products/brodform-i-herdet-glass-ahtable

  Hilsen Thea i BBB

  Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.