Sjokoladecookies med biter av mørk sjokolade! Disse hadde jeg nesten glemt. Jeg lagde cookies i flere ulike varianter for et par år siden og når har vi laget de igjen. Det er jo så godt og i tillegg holder de seg saftige lenge uten å bli tørre.
Oppskrift
Passer fra 12 måneder
Gir 12 cookies
Allergener: melk, egg
Ingredienser
5 store dadler uten stein
100 gram smør
2 ss kakao
2 egg
4 ss kokosmel
2 ss havremel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
ca 100 gram mørk sjokolade eller en plate
Sånn gjør du
Smelt smøret. Ta ut steinene og ha dadlene i en kjøkkenmaskin eller bruk en stavmikser. Er dadlene veldig harde kan du legge de i varmt vann i noen minutter. Tørk av før du kjører de til daddelpuré sammen med smeltet smør.
Tilsett eggene.
Bland kokosmel, havremel, bakepulver og vaniljepulver i en bolle.
Ha daddelmiksen i bollen med det tørre og bland godt.
Grovhakk sjokolade og bland inn.
Form deigen til små eller store cookies på et bakepapirkledd stekebrett.
Stek i 12 minutter på 180 grader.
Avkjøl og oppbevar i kjøleskap eller fryser.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.