Myke sjokoladecookies med biter av mørk sjokolade! De er myke og holder de seg saftige lenge uten å bli tørre.
Oppskrift
Passer fra 12 måneder
Gir ca 6 – 8 kjeks
Allergener: melk, egg
Ingredienser
50 gram dadler uten stein
100 gram smør
2 ss kakaopulver
2 egg
4 ss kokosmel (kan sløyfes og erstattes med mer havremel)
2 ss havremel
2 ts bakepulver
1 ts ekte vaniljepulver (kan sløyfes)
ca 50 gram mørk sjokolade
Sånn gjør du
PS: hvis du bruker kokosmel blir røren litt fastere enn hvis du kun bruker havremel.
Smelt smøret.
Ta ut steinene og ha dadlene i en kjøkkenmaskin og kjør til de er most. Er dadlene veldig harde kan du legge de i varmt vann i noen minutter. Tørk av dadlene før du kjører de til daddelpuré sammen med smeltet smør.
Tilsett eggene.
Bland kokosmel, havremel, bakepulver og vaniljepulver i en bolle.
Ha daddelmiksen i bollen med det tørre og bland godt.
Grovhakk sjokolade og vend inn.
Bruk to skjeer og kladd kjeks på et bakepapirkledd stekebrett.
Stek i 12 minutter på 180 grader.
Avkjøles på rist, og oppbevares i kjøleskap eller fryser.

Her finner du oppskrift på havrekjeks.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.