Ønsker du en litt sunnere julegrøt som metter? Da bør du prøve denne!

Ønsker du en litt sunnere julegrøt som metter? Da bør du prøve denne!

Litt sunnere julegrøt som metter

Julegrøt en en klassisk tradisjon for mange nå som julen nærmer seg. Denne grøten kan du gi til barn fra 10 måneder. Ønsker du å gi grøt tidligere, kan du bruke havremelk i grøten fremfor kumelk.

[Wonderbagen er sponset av Naturlig liv]

 

Julegrøt

Denne porsjonen gir nok til en middag pluss riskrem.

Du trenger: 

  • 3 dl fullkorns grøtris, jeg brukte Manna
  • 1 1/2 liter økologisk helmelk/havremelk
  • 6 dl vann

Topping: 

  • Godt smør (Røros mild/vanlig, Tine økologisk etc)
  • Ceylonkanel
  • Kokosblomstsukker

Fremgangsmåte: 

Denne grøten lages i Wonderbag. Du kan så klart koke risen etter anvisning på pakken om du ikke har Wonderbag. Beregn da koketiden som står på pakken pluss bløtlegging.

Start prosessen kvelden før ved å bløtlegge 3 dl grøtris. Bløtlegging av risen hjelper å bryte ned antinæringsstoffer som finnes i skallet, og gjør det enklere for kroppen å fordøye risen. Ha 3 dl grøtris og vann i en kjele så all risen dekkes godt. La kjelen stå på benken natten over.

Morgen: 

Skyll risen i en sil. Ha risen og 3 dl vann i en kjele. Kok i ca 15 minutter til vannet er kokt inn. Spe så på med 1 1/2 liter helmelk. Kok opp grøten under omrøring. La grøten bli gjennomvarm, og la den koke i ca ti minutter før du setter den over i Wonderbag.

La grøten stå frem til dere skal spise middag. Om du synes grøten er for tykk kan du spe på med litt melk.

Julegrøt Julegrøt Julegrøt

Server med smørøye, ceylonkanel og kokosblomstsukker om du ønsker noe søtt. Barn under 1 år klarer seg fint med litt smør og litt kanel.

Julegrøt Julegrøt

Spar resten av grøten om du vil lage riskrem, eller varm opp resten til en middag til.

Vel bekomme.

Ønsker du flere tips til deilig julemat og snop, finner du det her.

Medisterkaker 

Marsipanspinner

Julekjeks til de minste

Lussekatter

 

 

About the Author Veronika Bjørnstad

Veronika elsker gode råvarer og mat laget med kjærlighet. Hun ønsker at alle barn skal få den beste starten på livet med bra mat. Det viktig at å ha respekt for naturen og dyrene vi spiser. Derfor streber hun etter at vi skal bruke hele dyret og spise mest mulig sprøytefri mat!

follow me on:

Leave a Comment:

3 comments
Hva kan babyen min spise i jula? says 18. December 2017

[…] din er 6 måneder Superenkel torskemiddag med ovnsbakte grønnsaker og asparges Ønsker du en litt sunnere julegrøt som metter? Da bør du prøve denne! Lussekatter – Her får du oppskrift om du vil lage med surdeig eller gjær […]

Reply
rømmegrøt-uten-mel-som-passer-fra-babyen-er-10-måneder says 19. December 2017

[…] er 10 måneder Superenkel torskemiddag med ovnsbakte grønnsaker og asparges Ønsker du en litt sunnere julegrøt som metter? Da bør du prøve denne! Lussekatter – Her får du oppskrift om du vil lage med surdeig eller gjær […]

Reply
Fordeler med bløtlegging – Fermenteringsfrøken says 27. March 2018

[…] jeg skal lage risengrynsgrøt eller en annen risrett så bruker jeg denne oppskriften og/eller fremgangsmåte […]

Reply
Add Your Reply

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Bli trygg på å barnematen selv. Få Babymatguiden gratis her.