Litt sunnere julegrøt som metter
Julegrøt en en klassisk tradisjon for mange nå som julen nærmer seg. Denne grøten kan du gi til barn fra 10 måneder. Her kan du også bruke havremelk i grøten fremfor kumelk.
[Wonderbagen er sponset av
Naturlig liv]

Denne porsjonen gir nok til en middag pluss riskrem.
Du trenger:
- 3 dl fullkorns grøtris, jeg brukte Manna
- 1 1/2 liter økologisk helmelk/havremelk
- 6 dl vann
Topping:
- Godt smør (Røros mild/vanlig, Tine økologisk etc)
- Ceylonkanel
- Kokosblomstsukker
Fremgangsmåte:
Denne grøten lages i Wonderbag. Du kan så klart koke risen etter anvisning på pakken om du ikke har Wonderbag. Beregn da koketiden som står på pakken pluss bløtlegging.
Start prosessen kvelden før ved å bløtlegge 3 dl grøtris. Bløtlegging av risen hjelper å bryte ned antinæringsstoffer som finnes i skallet, og gjør det enklere for kroppen å fordøye risen. Ha 3 dl grøtris og vann i en kjele så all risen dekkes godt. La kjelen stå på benken natten over.
Morgen:
Skyll risen i en sil. Ha risen og 3 dl vann i en kjele. Kok i ca 15 minutter til vannet er kokt inn. Spe så på med 1 1/2 liter helmelk. Kok opp grøten under omrøring. La grøten bli gjennomvarm, og la den koke i ca ti minutter før du setter den over i Wonderbag. Har du ikke wonderbag kan du bruke en dyne og pakke kjelen godt inn.
La grøten stå frem til dere skal spise middag. Om du synes grøten er for tykk kan du spe på med litt melk.

Server med smørøye, ceylonkanel og kokosblomstsukker om du ønsker noe søtt. Barn under 1 år klarer seg fint med litt smør og litt kanel.

Spar resten av grøten om du vil lage riskrem, eller varm opp resten til en middag til.
Vel bekomme.
Ønsker du flere tips til deilig julemat og snop, finner du det her.
Medisterkaker
Marsipanspinner
Julekjeks til de minste
Lussekatter
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.
Klem fra Stine
