Krydder i babymaten - Når bør du introdusere krydder og hvordan
Krydder i babymaten - Når bør du introdusere krydder og hvordan

Krydder i babymaten – Når bør du introdusere krydder og hvordan

Krydder i babymaten, når bør du introdusere babyen din for krydder og hvordan gå frem? Krydder i maten gjør at babyen din blir kjent med ulike smaker og du venner babyen til å spise mat som varierer både i næringsstoffer og smak. Du trenger ikke salt, godt krydder inneholder masse deilige smaker uten et eneste saltkorn. Babyen din får også en masse antioksidanter og næringsstoffer fra krydder som kan dempe betennelse og forebygge sykdom.

Når introdusere krydder

Når du starter med den første babymaten anbefaler vi deg å starte med en og en matvare. Da er det enklere å følge med på om babyen din skulle få en reaksjon på matvarene du gir. Det er ikke noe du trenger å bekymre deg for, noen babyer reagerer på enkelte matvarer og andre ikke, og det anbefales ikke lenger å vente med enkelte matvarer for å forebygge allergi.

Ammer du og spiser mye hvitløk har kanskje babyen din blitt godt kjent med hvitløkssmaken allerede. Melken din tar smak av det du spiser, så velg variert for næringsstoffer men også smak når du ammer. Barn som får morsmelkerstatning får ingen variasjon i smaker, og det er muligens noe viktigere med variasjon i smaker fra den første babymaten. Morsmelkerstatning er et fantastisk alternativ men kan allikvel ikke konkurrere med fordelene ved å amme. 

Start med krydder helt fra de første smaksprøvene for variasjon i smaker og næringsstoffer.

Hvordan bruke krydder i babymaten

Det er ikke alltid like lett å tenke seg til hvordan man kan bruke krydder i babymaten, spesielt om man ikke bruker så mye krydder selv. Start med små mengder krydder, et lite dryss over mosen eller bitene om babyen spiser selv. Prøv å ikke tenk så mye over hva som passer hvor, babyen din aner ikke hvilke krydder som skal sammen med de ulike matvarene. Du kan krydre grønnsaksmoser og grøt, som mange velger å starte med. Brød, muffins, lapper, smoothie, gryter, middagsmat og all slags bakst kan du bruke krydder i.

Her finner du oppskriften på enkle bananlapper med kardemomme og kanel

Oppskrift på lammecurry med ingefær, gurkemeie og cumin til hele familien finner du her.

Forslag til kombinasjoner

Banan og vanilje

Eple og ceylonkanel (og gresskar)

Potet og gressløk

Blomkål og Muskat

Hvitløk og brokkoli

Hirsegrøt og ceylonkanel/kardemomme

Last ned smakskalenderen her.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.

Klem fra Stine

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.