Tacograteng - familiens favoritt!

Tacograteng – passer fra 10 måneder

Tacograteng er en enkel og smakfull rett som har blitt mange familiers favoritt. Oppskriften er også inkludert i oppskriftsboken vår som du finner her.

Oppskrift

Passer fra 10 måneder

Gir mat til 2 voksne og 2 barn

Allergener: melk

Ingredienser

2 ss tørket oregano
5 ss spisskummen
2 ts hvitløkspulver
1 ts gurkemeie

1 pakke kjøttdeig
1 boks kidneybønner

1 boks hakkede tomater
2 ss tomatpuré
1 fedd hvitløk
1 raspet gulrot
1/2 liten boks mais
1/2 boks creme fraiche
15 skiver gulost
salt og pepper

Bland krydderet i en krukke/bolle.

Stek kjøttdeigen og tilsett 1 boks ferdig kokte kidneybønner. Ha i 2 ss hjemmelaget krydderblanding. Bland godt og legg alt i en ildfast form.

Lag tomatsausen ved å blande sammen hakkete tomater, tomatpuré, grovhakket/raspet hvitløk og 1 raspet gulrot i en bolle. Ha i maisen. Det kan bli litt væske i tacogratengen om du ikke koker ned sausen så den tykner litt. Dette velger du selv. Hell tomatsausen jevnt over kjøttblandingen.

Bruk ca en halv boks creme fraiche og spre et tykt lag over tomatsausen.

Topp formen med gulost eller annen ost du foretrekker.

Stekes i 15-20 minutter eller til osten har smeltet. 180 grader midt i ovnen.

Server som den er eller med en enkel salat til.

Her finner du oppskriften på mangois med kokos og lime som passer fra 6 måneder.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

1 kommentar
Lakselasagne med ostesaus og spinat - fra 12 måneder sier 25. januar 2018

[…] En annen favoritt som jeg serverte mye av i barnehagen var denne tacogratengen som er en sunnere utgave av fredagstacoen […]

Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.