Tacograteng er en sunnere utgave av fredagstacoen. Det trenger ikke nødvendigvis å være helg for å spise tacograteng, denne er like god hele uken 🙂 Oppskriften er til 4 personer, 2 voksne og 2 barn. Jeg pleier å doble oppskriften, restetaco er jo ekstra godt. Passer fra 10 måneder.
Tacograteng
1 pakke kjøttdeig
1 boks kidney beans
1/2 boks creme fraiche
15 skiver gulost
salt og pepper
Tomatsalsa
1 boks hakkede tomater
2 ss tomatpuré
1 fedd hvitløk
1 raspet gulrot
Krydderblanding
2 ss tørket oregano
5 ss spisskummen
2 ts hvitløkspulver
1 ts gurkemeie
Bland krydderet i en krukke/bolle.
Stek kjøttdeigen og tilsett 1 boks kidney beans. Ha i 2 ss hjemmelaget krydderblanding. Bland godt og legg alt i en ildfast form.
Lag tomatsausen ved å blande sammen hakkete tomater, tomatpuré, grovhakket/raspet hvitløk og 1 raspet gulrot i en bolle. Det kan bli litt væske i tacogratengen om du ikke koker ned sausen så den tykner litt. Dette velger du selv. Hell tomatsausen jevnt over kjøttblandingen.
Bruk ca en halv boks creme fraiche og spre et tykt lag over tomatsausen.
Topp formen med gulost eller annen ost du foretrekker.
Stekes i 15-20 minutter eller til osten har smeltet. 180 grader midt i ovnen.
Server som den er, med salatblanding eller langtidshevet speltbrød.
Lag dessert til helgen, her finner du oppskriften på mangois med kokos og lime som passer fra 6 måneder.

Barnemat-TV Tacograteng på under 15 minutter? oppskrift finner du her www.barebrabarnemat.no/tacograteng
Geplaatst door Bare Bra Barnemat op Vrijdag 12 januari 2018
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg oss daglig på Snapchat her eller instagram her

Klem fra Veronika og Stine