Lussekatter med Bare Bra Barnemat spiret bakemiks

Lussekatter med Bare Bra Barnemat spiret bakemiks

Imorgen er det 13. desember og lucia-feriring så da passer det perfekt å dele en lussekatt-oppskrift med vårt spirede speltmel. Det har virkelig gått varmt i nettbutikken vår de siste ukene, og det er så stas at dere støtter mindre bedrifter og handler pepperkaker, julegaver og spiret mel å bake med fra oss. Tusen takk!

Disse er bakt med Bare Bra Barnemats spiret bakemiks som inneholder 2/3 siktet speltmel, i tillegg til 1/3 spiret sammalt mel, så det passer best å bake boller med dette melet. Spiret brødmiks er til forskjell 100% grovt. Når kornet spires øker biotilgjengeligheten av næringsstoffene, og mineraler som jern blir lettere for kroppen å ta opp. Spireprosessen gjør også at melet blir mer magevennlig og lettere å fordøye, noe som er spesielt viktig for de minste barna. 

Oppskrift

Passer fra 2 år (her kan du lese mer om denne anbefalingen)

Gir ca 10 – 12 boller

Allergener: gluten, melk, egg

Ingredienser

50 g smør

500 g Bare Bra Barnemat spiret bakemiks (eller vanlig siktet spelt)

75 g kokosblomstsukker (eller rørsukker)

2 ts gurkemeiepulver

1 ts kardemomme

1 terning fersk gjær for søt bakst

2,7 dl melk

1 egg + 1 egg til pensling

Rosiner, gjerne økologiske

Slik gjør du

Smelt smøret og la det avkjøle seg litt. Ta det gjerne over i en annen beholder så lenge.

Bland mel, sukker og krydder i en bakebolle og smuldre i den ferske gjæren. Du kan også bruke en pose tørrgjær hvis du ikke har fersk gjær.

Mål opp melk og visp inn et egg i melken. Ha i smøret. Ha det våte i bakebollen og vend det hele sammen. Det trengs ca 5 minutter elting. Deigen kan umiddelbart virke litt tørr, men unngå å tilsette mer væske. Med litt elting blir deigen fin. Det spirede melet er nemlig litt fuktigere enn annet mel og det trengs derfor litt mindre væske.

La deigen heve til nesten dobbel størrelse på et lunt sted. Det tar ca 1 – 2 timer.

Form deretter lussekatter som du pensler med et egg, og pynter med rosiner.

Stekes på 180 grader i 15 minutter. La de avkjøle seg på rist før de nytes ferske.

PS. det spirede melet gjør også at baksten holder seg saftigere lenger. 

 

Her finner du oppskrift på lussekatter uten spiret mel, med surdeig eller gjær.

 

Har du lyst på flere enkle og smakfulle juleoppskrifter som passer for hele familien? Det finner du i boken vår «julegodt».

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

Om forfatteren Thea i Bare Bra Barnemat

Ernæringsrådgiver i Bare Bra Barnemat med mastergrad i human ernæring, og fagansvarlig i medlemsportalen vår Barnematfabrikken. Mamma til to gutter og opptatt av å hjelpe deg med å lage mat med næringsrike råvarer!

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.