Her skal du få oppskrift på våre gule pannekaker. Idag er det nemlig pannekakedagen!
Pannekaker er barnas favoritt og med noen enkle tips kan du snike inn litt mer næring i de. Bruk en andel grovere mel eller litt havregryn, krydder, ha i noen raspede grønnsaker eller en boks ferdig kokte bønner. Alt dette kan berike pannekakene med mer næring! Idag får du oppskrift på gule pannekaker, hvor vi har tilsatt litt gurkemeie. Klare farger kan være morsomt for barna og gurkemeie bidrar med kraftige antioksidanter – det er det som gir krydderet den gule fargen.
Her finner du oppskrift på Juliannes grønnsaksvafler med pastinakk og gulrot.
Oppskrift
Gir ca 15 pannekaker
Allergener: gluten, egg, melk
Kan serveres fra 6 måneder
Ingredienser
6 dl væske (plantedrikke, vann eller kumelk)
5 egg
4 dl (ca 230 g) siktet hvete- eller speltmel
2 dl (ca 115 g) fint sammalt hvete- eller speltmel
1 ts gurkemeiepulver
Bittelitt salt
Slik gjør du
Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med kniv og bland godt sammen til røren er jevn. La røren stå i 10 – 15 minutter. Ha smør i stekepannen og stek tynne pannekaker.
Serveringstips
Vi elsker å servere pannekaker med rømme og moste bær. Eplemos, for eksempel den fra Helios er også en favoritt.
Her finner du oppskrift på superenkelt jordbærsyltetøy.
Hvis du vil ha flere tips til hvordan du kan berike maten eller hvis du har kresne barn får du det i boken vår om småspiste barn.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Få daglig inspirasjon fra Bare Bra Barnemat på Instagram her.