Grønnsaksvafler
Grønnsaksvafler og tarmstyrkende oppskrifter fra Julianne

Grønnsaksvafler og tarmstyrkende oppskrifter fra Julianne Lyngstad

Grønnsaksvafler fra Julianne Lyngstad er den første oppskriften jeg har testet fra den 3. boken hennes, men jeg lover deg at det ikke blir den siste. Disse var supergode, veldig enkle og proppfulle av næringsstoffer! Vi får lov å dele oppskriften med deg.

Vi snakker ofte om hvordan du kan snike inn grønnsaker til hele familien, i tillegg til å servere de som de er. For det siste er også viktig for at barne sakl få råvarekunnskap.

Oppskriften til Julianne inneholder en hel pastinakk og 3 gulrøtter, og det til bare 4 vafler! Serverer du barnet ditt en grønnsaksvaffel dekker du anbefalingen på 1 av 5 om dagen. Grønnsaksvafler passer til frokost, lunsj, til barnehagen, til matpakka, eller bare når du har lyst på noe godt.

Tarmstyrkende lavFODMAP-mat fra Julianne

Julianne er en av mine gode venninner fra ernæringsstudiet. Hun er forfatter, blogger og foredragsholder, ekstremt kunnskapsrik og det viktigste av alt, en helt fantastisk person! Hun skriver bøker med fokus på næringsrike oppskrifter for de som har sensitiv mage, men oppskriftene i denne boken passer for de aller fleste og alle over 1 år. Flere av oppskriftene kan gis tidligere så lenge du erstatter eller utelater spinat, sirup og dropper salt. Jeg gleder meg blant annet til å prøve squashbrød, spinatpannekaker og myke gulrot-cookies.

Her finner du oversikt over Juliannes bøker.

Grønnsaksvafler og tarmstyrkende oppskrifter fra Julianne

Oppskrift

Den er fra boken hennes «Tarmstyrkende lavFODMAP-mat».

Fra 6 måneder

Gir 4 store vafler

Ingredienser

1 middels pastinakk

3 gulrøtter

4 egg

50 gram bokhvetemel (kan bruke spelt eller havremel)

10 gram chiafrø

1 ss rapsolje

1 ts bakepulver

1/2 ts salt (droppes til de minste)

Grønnsaksvafler og tarmstyrkende oppskrifter fra Julianne

Sånn gjør du

Skrell og rasp pastinakk og gulrøtter. Ha eggene i en bolle og visp sammen. Tilsett revet pastinakk og gulrot til eggene, bruk en stavmikser for å mikse ingrediensene godt sammen.

Tilsett resten av ingrediensene å la røra stå i 10 minutter for å svelle.

Stek vaflene i smør og avkjøl på rist. Spises som de er eller med godt pålegg.

 

https://www.facebook.com/barebrabarnemat/videos/754474081416525/

 

Her finner du oppskrift på vafler med spiret speltmel og en hemmelig ingrediens.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg oss daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

4 kommentarer
Mette sier 9. mai 2019

Hei. Skal prøve disse, men lurer på om de kan fryses og blir gode når de blir tint?

Svare
  Stine Pedersen Svarthe sier 9. mai 2019

  Absolutt, de smaker veldig godt når de tiner igjen også 🙂

  Svare
Lisa Myhre sier 12. februar 2024

Hei! Er det mulig å lage disse også uten egg?

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 13. februar 2024

  Hei! Det kan hende men vi har ikke testet selv – men disse har vi testet uten egg og det funker: https://www.barebrabarnemat.no/matpakkevafler/

  Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.