Pizzabunn med Bare Bra Barnemats spiret brødmiks - Bare Bra Barnemat

Pizzabunn med Bare Bra Barnemats spiret brødmiks

Har du lyst på pizza som både smaker godt, bidrar med nyttige næringsstoffer og som ikke gir oppblåst mage?

Denne pizzabunnen er bakt med Bare Bra Barnemats spiret mel. Når kornet spires øker biotilgjengeligheten av næringsstoffene, og mineraler som jern blir lettere for kroppen å ta opp. Spireprosessen gjør også at melet blir mer magevennlig og lettere å fordøye, noe som er spesielt viktig for de minste barna. Du kan bestille spiret mel i nettbutikken her.

Bare Bra Barnemats spiret brødmiks består av 100% sammalt spelt, så dette gir en grov og næringsrik pizzabunn. Denne deigen ble virkelig kjempegod, så vi anbefaler deg å teste neste gang du skal lage pizza!

Vi har laget 4 pizzabunner av 1 kg spiret brødmiks og fryst ned de vi ikke skulle bruke idag. Da har du pizzadeig klart til neste helg!

Hvis du lager en pizza uten ost kan også de minste barna spise denne fordi anbefalingen sier at man skal vente med å introdusere meieriprodukter før 10 mnd. Når det er sagt handler denne anbefalingen om mengde, så om barnet får en liten smak av pizza med ost mellom 6 – 10 mnd er ikke dette «farlig» på noen måte, så lenge du vet at babyen tåler melk.

Oppskrift

Gir ca 4 langpanne-pizzabunner (a 350 g)

Passer fra 6 mnd (hvis du lager uten ost) eller fra 10 mnd med ost

Allergener: gluten

Ingredienser

1 kg spiret bakemiks fra Bare Bra Barnemat 

2,5 ts salt (kan sløyfes)

6 dl vann

7 g (ca en halv pose) tørrgjær

Slik gjør du

Bland sammen og elt deigen i ca 10 minutter. Umiddelbart kan deigen virke litt tørr, men gi eltingen litt tis og ikke tilsett mer vann. Det spirete melet er nemlig ganske ferskt og har et høyere vanninnhold enn annet mel. Når deigen har blandet seg godt sammen setter du den til heving på et lunt sted i ca 3 – 4 timer, til den har nådd dobbel størrelse.

Finn frem en kjøkkenvekt og mål opp 4 pizzadeiger a ca 350 g hver. Dette gir tynne pizzabunner som passer til en langpanne eller pizzastein. De du ikke skal bruke idag kan du fint fryse ned.

Bruk bittelitt ekstra mel på kjevlen når du skal bake ut pizzabunnen. Gjør det oppå et bakepapir og gjerne med et bakeunderlag under bakepapiret for litt motstand.

Fyll på med det du liker av saus og ingredienser. Når jeg laget denne brukte jeg tomatsaus (Kolonihagen), skinke (Kolonihagen), ost, sopp, oliven, artisjokk og rødløk.

Forvarm en stekeplate eller pizzastein til 225 grader og stek i ca 10 – 12 minutter.

Vil du bake med surdeig? Prøv denne pizzaoppskriften. Til de minste barna kan vi også anbefale vår jernrike lynpizza som du finner oppskrift på her.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.