Jernrik lynpizza til barn, kan gis fra 10 måneder. Tar kun 30 minutter å lage.
Jernrik lynpizza til barn, kan gis fra 10 måneder. Denne smaker utrolig godt, er naturlig rik på jern og tar kun 30 minutter å lage.

Jernrik lynpizza til barn – passer fra 10 måneder

Når jeg vokste opp husker jeg at vi ofte bestilte pizza fra den lokale pizzasjappa. Vi spiste også endel toro, for 80 og 90- tallet var jo virkelig Torotiden og vi hadde toroposer i både skuffer og skap. Men gradvis begynte vi (igjen) å lage mer hjemmelaget hjemme hos oss, og toroposene ble sjeldnere å se. Bali kyllinggryte, tomatsuppe, brun og hvit saus stod lenger og lenger bak i skapet.

Nå vet jeg at det kan ta like kort tid å lage hjemmelaget som å varme opp ferdigmat. Ikke minst byr det på flere nyttige næringsstoffer og flere smaker med hjemmelaget mat.

Denne pizzaen tar ca 30 minutter å lage, er naturlig rik på jern og smaker veldig godt.

Hvis du lager en pizza uten ost kan også de minste barna spise denne fordi anbefalingen sier at man skal vente med å introdusere meieriprodukter før 10 mnd. Når det er sagt handler denne anbefalingen om mengde, så om barnet får en liten smak av pizza med ost mellom 6 – 10 mnd er ikke dette «farlig» på noen måte, så lenge du vet at de tåler melk.

Jernrik lynpizza til barn

Oppskrift

Passer fra 10 måneder

Gir 2 små pizzaer

Allergener: egg, nøtter, sesamfrø, melk

Ingredienser

Bunn: 

  • 2 egg
  • 5 ss malte sesamfrø
  • 2 ss malte valnøtter
  • 4 ss revet ost
  • 1 ts oregano

Topping:

  • Tomatpuré
  • Revet ost
  • Skinke
  • Oregano
  • Paprika

Slik gjør du

Mal sesamfrø og valnøtter til mel med en stavmikser eller en kjøkkenmaskin med S-blad. Mal disse hver for seg. Pisk egg og tilsett sesammel, valnøttmel og revet ost. Bland godt og fordel røren på et bakepair. Dette gir fire bunner. Bruk en slikkepott for å fordele deigen jevnt til en sirkel. Stek bunnene i ovnen på 200 grader i 7 minutter.

Ta bunnene ut av ovnen og ha på den toppingen du ønsker. Stek videre i 10 minutter. Server jernrik lynpizza til store og små.

Her finner du oppskrift på grov grønnsakspizza.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

16 kommentarer
Anne sier 25. mars 2018

Kan man bruke tunfisk i stedet for skinke til baby? Er muslimer.

Svare
Anne sier 25. mars 2018

Osten fortrenger ikke jernopptaket?

Svare
Henriette sier 25. mars 2018

Dette ser godt ut 🙂

Svare
Nieske Wierda sier 15. april 2018

Knallbra oppskrift! Jeg var veldig spent om vi skulle like bunnen, men det hadde jeg ikke trengt å være! Smart løsning til glutenallergikere også! Og gutten på to år sa: Dette er godt mamma! Namnam!

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 30. april 2018

    Oi så herlig! Godt at den falt i smak 🙂

    Svare
Ingrid sier 26. april 2018

Kan man bytte ut valnøtter med noe? (nøtteallergi)

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 30. april 2018

    Du kan bytte ut med annet mel, havremel f.eks 🙂

    Svare
Louise sier 5. mai 2018

Burde man bruke sesamfrø med eller uten skall?

Svare
Grov pizza med grønnsaker - Bare Bra Barnemat sier 3. september 2018

[…] Glutenfri lynpizza  […]

Svare
    Eirin Tangvik sier 7. august 2021

    Hvordan får du malt sesamfrøene? Nå har jeg prøvd både stavmixer, foodprocessor og morter, men sesamfrøene er like hele 😅

    Svare
      Thea i Bare Bra Barnemat sier 8. januar 2022

      Hehe, jeg kjører de i kaffekvern eller food prosessor 🙂 Hilsen Thea BBB

      Svare
Grov pizza med grønnsaker som kan gis fra 10 måneder sier 22. mai 2020

[…] Glutenfri lynpizza  […]

Svare
Stephanie sier 12. november 2021

Hva slags skinke bruker du? Mtp salt/tilsetningsstoffer osv?

Svare
    Thea i Bare Bra Barnemat sier 8. januar 2022

    Hei! Vi foretrekker Kolonihagen sin skinke den er økologisk og dyrevernmerket og det desidert beste valget på markedet. kjøps hos Rema 1000. Hilsen Thea BBB

    Svare
Clara sier 25. januar 2024

Det står bland alle ingredienser godt. Med stavmikser så at det blir en jevn røre, eller skal man bare blande med slev?

Svare
    Thea i Bare Bra Barnemat sier 26. januar 2024

    Hei! Tenker du på egg, sesammel, valnøttmel og revet ost? Det kan du bare vende sammen med en sleiv ja – du trenger ikke å stavmikse det.

    Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.