Jernrik lynpizza til barn, kan gis fra 10 måneder. Tar kun 30 minutter å lage.

Jernrik lynpizza til barn, kan gis fra 10 måneder

Jernrik lynpizza til barn, kan gis fra 10 måneder

Denne pizzaen tar utrolig kort tid å lage, er naturlig rik på jern og smaker veldig godt. Her får du oppskriften på jernrik lynpizza til barn, kan gis fra 10 måneder. Tar kun 30 minutter å lage.

Jernrik lynpizza til barn

Oppskriften gir 4 små pizzaer.

Du trenger:

Bunn: 

  • 2 egg
  • 5 ss malte sesamfrø
  • 2 ss malte valnøtter
  • 4 ss revet ost
  • 1 ts oregano

Topping:

  • Tomatpuré
  • Revet ost
  • Skinke
  • Oregano
  • Paprika

Fremgangsmåte:

Mal sesamfrø og valnøtter til mel med en stavmikser eller en kjøkkenmaskin. Mal disse hver for seg. Pisk egg og tilsett sesammel, valnøttmel og revet ost. Bland godt og fordel røren på et bakepair. Dette gir fire bunner. Bruk en slikkepott for å fordele deigen jevnt til en sirkel. Stek bunnene i ovnen på 200 grader i 7 minutter.

Jernrik lynpizza til barn

Ta bunnene ut av ovnen og ha på den toppingen du ønsker. Stek videre i 10 minutter.

Jernrik lynpizza til barn

Jernrik lynpizza til barn

About the Author Veronika Bjørnstad

Veronika elsker gode råvarer og mat laget med kjærlighet. Hun ønsker at alle barn skal få den beste starten på livet med bra mat. Det viktig at å ha respekt for naturen og dyrene vi spiser. Derfor streber hun etter at vi skal bruke hele dyret og spise mest mulig sprøytefri mat!

follow me on:

Leave a Comment:

11 comments
Anne says 25. March 2018

Kan man bruke tunfisk i stedet for skinke til baby? Er muslimer.

Reply
    Veronika Bjørnstad says 25. March 2018

    Hei! Ja så klart! Du kan jo droppe skinken og og bare ha en grønnsaksvariant! 🙂

    Reply
Anne says 25. March 2018

Osten fortrenger ikke jernopptaket?

Reply
    Veronika Bjørnstad says 25. March 2018

    Nei, den vil ikke gjøre det. Ift jernopptak er bekymringen at mye melk- og meieriprodukter tar opp plassen til andre jernrike matvarer, men litt ost fra 10 måneder går helt fin mtp jern. 🙂

    Reply
Henriette says 25. March 2018

Dette ser godt ut 🙂

Reply
Nieske Wierda says 15. April 2018

Knallbra oppskrift! Jeg var veldig spent om vi skulle like bunnen, men det hadde jeg ikke trengt å være! Smart løsning til glutenallergikere også! Og gutten på to år sa: Dette er godt mamma! Namnam!

Reply
    Stine Pedersen Svarthe says 30. April 2018

    Oi så herlig! Godt at den falt i smak 🙂

    Reply
Ingrid says 26. April 2018

Kan man bytte ut valnøtter med noe? (nøtteallergi)

Reply
    Stine Pedersen Svarthe says 30. April 2018

    Du kan bytte ut med annet mel, havremel f.eks 🙂

    Reply
Louise says 5. May 2018

Burde man bruke sesamfrø med eller uten skall?

Reply
Grov pizza med grønnsaker - Bare Bra Barnemat says 3. September 2018

[…] Glutenfri lynpizza  […]

Reply
Add Your Reply

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Bli trygg på å barnematen selv. Få Babymatguiden gratis her.