Superenkel tortillapizza med grønnsaker- kan gis fra 6 måneder
Jernrik lynpizza til barn, kan gis fra 10 måneder. Denne smaker utrolig godt, er naturlig rik på jern og tar kun 30 minutter å lage.

Superenkel tortillapizza med grønnsaker – kan gis fra 6 måneder

En superenkel pizza som passer perfekt til hele familien. Hvis du lager en pizza uten ost kan også de minste barna spise denne fordi anbefalingen sier at man skal vente med å introdusere meieriprodukter før 10 mnd. Når det er sagt handler denne anbefalingen om mengde, så om barnet får en liten smak av pizza med ost mellom 6 – 10 mnd er ikke dette «farlig» på noen måte.

La barna selv eksperimentere med råvarene: de kan både hjelpe til å bestemme hvilke ingredienser som skal på pizzaen, kutte eller rive de opp (de litt større som kan håndtere kniv) og dandere på pizzaen. Kanskje de kan få lage din helt egen pizza? Når barna får hjelpe til øker også sannsynligheten for at de vil spise den. Kjøp gjerne inn litt forskjellig ingredienser slik at du og barna har litt å velge i.

Oppskrift

Passer fra 6 måneder (hvis du lager uten ost)

Allergener: gluten fra lefsene og eventuelt melk hvis du bruker ost

Beregn ca 1-2 tortillapizzaer til hver person

Ingredienser

 • 1 pakke tortillalefse
 • Tomatpure
 • 1 pakke mozzarellaost
 • Revet ost
 • Paprika
 • Løk
 • Mais
 • Sopp
 • Pølser av god kvalitet eller vegetarpølser
 • Tørket oregano
 • Frisk basilikum til pynt

Gjør klar tortillalefsene med saus og ost, og la barna velge sin egen topping til pizzaen.

Slik gjør du

Skru ovnen på 200 grader og finn frem to stekebrett og legg på bakepapir. Legg tre tortillalefser på hvert brett. Ha på tomatpuré og oregano. Mozzarellaosten deler du i mindre biter, enten med hendene eller deler den opp med en kniv. Fordel osten så du har til alle lefsene. Ha over litt revet ost så det dekker lefsen med et tynt lag ost. Kutt opp alle grønnsakene og fordel de utover pizzaene. Stek pizzaene i ca 10-15 minutter, til osten er gylden. Servér med frisk basilikum til.   

Her finner du oppskrift på pizzabunn med Bare Bra Barnemats spiret mel.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg oss daglig på Instagram her

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

1 kommentar
Charlotte sier 27. februar 2022

Hvilken tacolefse bør man velge? 😊

Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.