Rømmegrøt - passer fra 12 måneder

Rømmegrøt – passer fra 12 måneder

Rømmegrøt er mektig og smakfullt, og du blir garantert mett av denne. Rømmegrøten kan du servere til barna dine fra de er 1 år. Denne grøten er basert på melk og rømme, og det anbefales å vente med å lage grøt på melk til barna er 12 måneder for å unngå at melk fortrenger og tar opp plassen til annen næringsrik mat.

Oppskrift

Passer fra 12 måneder

Gir nok til 2 voksne og 2 barn

Allergener: melk

Ingredienser

2 bokser seterrømme
5 dl helmelk
1 ss johannesbrødkjernemel
1 ts salt (til voksne)

Slik gjør du

Har du ikke johannesbrødkjernemel kan du jevne med annet siktet mel som du har hjemme.

Kok opp seterrømme i en kjele.

La det småputre i noen minutter og tilsett nesten all melken.

Ha johannesbrødkjernemel i en boks med lokk. Hell resten av melken sammen med johannesbrødkjernemelet, sett på lokket og rist godt.

Tilsett det deretter i rømmegrøten mens du rører.

Bruk en stavmikser om du får klumper.

Server med ceylon kanel og smør.

 

Her finner du oppskrift på enkel risgrøt.

 

Vil du har flere juleoppskrifter? Du får masse godt for hele familien i vår egen JULEGODT bok som du finner her.  

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.