Rundstykker med Bare Bra Barnemats spiret bakemiks

Rundstykker med Bare Bra Barnemats spiret bakemiks

Dette er superenkle, gode og lettfordøyelige rundstykker du kan lage kvelden før helgefrokosten. Helt uten hele frø og kjerner hvis du har et barn som ikke liker det.

Disse rundstykkene er bakt med Bare Bra Barnemats spiret speltmel. Når kornet spires øker biotilgjengeligheten av næringsstoffene, og mineraler som jern blir lettere for kroppen å ta opp. Spireprosessen gjør også at melet blir mer magevennlig og lettere å fordøye, noe som er spesielt viktig for de minste barna. Du kan bestille spiret mel i nettbutikken vår her.

Oppskrift

Kan serveres fra 6 måneder

Gir 20 – 24 små rundstykker

Allergener: gluten

Ingredienser

kg spiret bakemiks fra Bare Bra Barnemat 

1 klype salt (kan sløyfes)

7 dl vann

1 ts tørrgjær

3 ss olivenolje + 3 ss over deigen når den er ferdig eltet

Slik gjør du

Ha alle ingredienser i kjøkkenmaskin, og elt i 10 – 15 minutter. Når deigen er ferdig eltet kan du ha over 3 ss olivenolje.

Hev deretter til dobbel strørrelse, i ca 8-12 t. Hvis du vil ha kortere hevetid kan du bruke litt mer gjær og la den heve til dobbel størrelse.

Sett ovn på 225 grader.

Ha deigen over på kjøkkenbenken med litt mel. Brett deigen over hverandre 4-6 ganger. Del opp i 20 – 24 emner og trill rundstykker.

Etterhev til ovnen er varm, og stek deretter i 10-15 min til de gir en hul lyd når du knakker på de og er gylne.

Avkjøl og nyt nydelige rundstykker.

Her finner du oppskrift på nydelige og oransje rundstykker med søtpotet. 

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

Om forfatteren Thea i Bare Bra Barnemat

Ernæringsrådgiver i Bare Bra Barnemat med mastergrad i human ernæring, og fagansvarlig i medlemsportalen vår Barnematfabrikken. Mamma til to gutter og opptatt av å hjelpe deg med å lage mat med næringsrike råvarer!

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.