Dette er superenkle, gode og lettfordøyelige rundstykker du kan lage kvelden før helgefrokosten. Helt uten hele frø og kjerner hvis du har et barn som ikke liker det.
Disse rundstykkene er bakt med Bare Bra Barnemats spiret speltmel. Når kornet spires øker biotilgjengeligheten av næringsstoffene, og mineraler som jern blir lettere for kroppen å ta opp. Spireprosessen gjør også at melet blir mer magevennlig og lettere å fordøye, noe som er spesielt viktig for de minste barna. Du kan bestille spiret mel i nettbutikken vår her.
Oppskrift
Kan serveres fra 6 måneder
Gir 20 – 24 små rundstykker
Allergener: gluten
Ingredienser
1 kg spiret bakemiks fra Bare Bra Barnemat
1 klype salt (kan sløyfes)
7 dl vann
1 ts tørrgjær
3 ss olivenolje + 3 ss over deigen når den er ferdig eltet
Slik gjør du
Ha alle ingredienser i kjøkkenmaskin, og elt i 10 – 15 minutter. Når deigen er ferdig eltet kan du ha over 3 ss olivenolje.
Hev deretter til dobbel strørrelse, i ca 8-12 t. Hvis du vil ha kortere hevetid kan du bruke litt mer gjær og la den heve til dobbel størrelse.
Sett ovn på 225 grader.
Ha deigen over på kjøkkenbenken med litt mel. Brett deigen over hverandre 4-6 ganger. Del opp i 20 – 24 emner og trill rundstykker.
Etterhev til ovnen er varm, og stek deretter i 10-15 min til de gir en hul lyd når du knakker på de og er gylne.
Avkjøl og nyt nydelige rundstykker.
Her finner du oppskrift på nydelige og oransje rundstykker med søtpotet.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.