Søtpotetrundstykker med spiret mel - fra 6 måneder - Bare Bra Barnemat

Søtpotetrundstykker med spiret mel – fra 6 måneder

Søtpotetrundstykkene er næringsrike og smakfulle og kan nytes både av barn og voksne. Barna liker godt den oransje fargen rundstykkene får!

Disse er bakt med Bare Bra Barnemats spiret mel. Når kornet spires øker biotilgjengeligheten av næringsstoffene, og mineraler som jern blir lettere for kroppen å ta opp. Spireprosessen gjør også at melet blir mer magevennlig og lettere å fordøye, noe som er spesielt viktig for de minste barna. Du kan bestille spiret mel i nettbutikken vår her.

I denne oppskriften kan du bruke enten spiret bakemiks eller spiret brødmiks. Bakemiksen er laget av 2/3 siktet speltmel og gir et finere resultat, mens brødmiksen er laget av 100% sammalt spelt mel og gir et grovere resultat.

Oppskrift

Disse kan serveres fra 6 måneder

Gir 6 rundstykker

Allergi: gluten og egg

Ingredienser

  • 1 middels søtpotet
  • 100 g kokosyoghurt
  • 2 egg
  • 200 g spiret bakemiks eller spiret brødmiks(eller vanlig speltmel)
  • 1 ts salt
  • 1 ts ceylon kanel
  • 1,5 ts bakepulver

Slik gjør du

Sett ovnen på 170 grader. Skrell og del i biter/staver og ha i stekeovn til møre. Bruk en gaffel, er de myke er de ferdige.

Sett ovnen opp til 200 grader.

Begynn med å mikse søtpotet, yoghurt og egg til mos. Ta så oppi tørrvarene. 

Bland alt ved å bruke kjøkkenmaskin med kniv (evt blender/stavmikser) til tykk røre/deig. Skal se ut som en veldig tykk grøt.

Legg klatter på bakepapirkledd stekebrett. Jeg brukte en is skje/muffins skje og klattet ut 6 stk. Bruk eventuelt 2 spiseskjeer og lag «klatter» med. Ha havregryn på topp som pynt om du ønsker. Stek midt i ovnen på 10 minutter. 

Tips! Bruk annen yoghurt hvis du vil. Bruk gjerne havremel eller en blanding av spelt og havre. 

Ceylon kanel er også supergodt sammen med søtpotet!

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

2 kommentarer
Marianne sier 7. juli 2022

Hei! Savner en oppskrift til rundstykker, en oppskrift som lager flere rundstykker enn 6 hehe.. kan brødoppskriftene lages som rundstykker? Kan jeg evt lage andre oppskrifter på rundstykker og bytte ut mengden vanlig mel med spiret mel?

Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.